[c] potęgowanie

kawafis44
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 474
Rejestracja: 22 paź 2007, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gliwice
Podziękował: 416 razy
Pomógł: 2 razy

[c] potęgowanie

Post autor: kawafis44 »

Kod: Zaznacz cały

#include <stdio.h>
#include <iostream>
#include <stdlib.h>
#include <math.h> 

int main(int argc, char *argv[])
{
  printf("pow(2,3)=%d",pow(2,3));
  getchar();
  return 0;
}
wypisuje mi pow(2,3)=0 zamiast pow(2,3)=8
pozdro!
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

[c] potęgowanie

Post autor: Szemek »

float'a albo double'a użyj
int na pewno nie pójdzie
smiechowiec
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 374
Rejestracja: 21 cze 2007, o 11:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łostowice
Pomógł: 146 razy

[c] potęgowanie

Post autor: smiechowiec »

czyli linijka wypisująca lepiej by działał gdyby było
printf("pow(2,3)=%g", pow(2,3));
ODPOWIEDZ