jedna to gdy później wklejam ja w inny dział to wkleja te wszystkie
pozycje zamiast jednej. Moglby ktos znalezc błąd?
Wyjasnienie bledu:
w katalogu głównym mam
1. DVD Shrek
2. CD Shrek 2
3. DVD Shrek 3
i przenosze pozycje 1 do podzialu to zamiast przeniesc jedna przenosci wsyzstkie 3
Oto funkcje odpowiedzialne za wycinanie i przenoszenie
Kod: Zaznacz cały
void WytnijPozycje(wPOZYCJA wycinana){
if (TEMPP != NULL) {
printf("Wyciales juz pozycje !!!
");
return;
}
printf("Wycinam pozycje %s
", wycinana->tytul);
wPOZYCJA kolejny, kolejna, poprzedni, poprzednia;
kolejny = wycinana->nast;
poprzedni = wycinana->poprz;
kolejna = wycinana->nasta;
poprzednia = wycinana->poprza;
if (biezacy->pozycja == wycinana)
biezacy->pozycja = kolejny;
if (lista_a.pozycja == wycinana)
lista_a.pozycja = kolejna;
if (poprzedni != NULL)
poprzedni->nast = kolejny;
if (kolejny != NULL)
kolejny->poprz = poprzedni;
if (poprzednia != NULL)
poprzednia->nasta = kolejna;
if (kolejna != NULL)
kolejna->poprza = poprzednia;
TEMPP = wycinana;
}