[Systemy liczbowe] Format half-float

KarolekPotworek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 3 lip 2018, o 21:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnobrzeg
Podziękował: 7 razy

[Systemy liczbowe] Format half-float

Post autor: KarolekPotworek »

Witam,

Mam problem z zadaniem.
Wyznacz liczbę w formacie half-float:

\(\displaystyle{ \frac{1}{5} }\)

\(\displaystyle{ \frac{1}{10} }\)

\(\displaystyle{ 12 \frac{1}{9} }\)

Z góry dziekuję za pomoc i wytłumaczenie :)
Ostatnio zmieniony 11 sty 2021, o 06:07 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ