[Systemy liczbowe] Jednostki informacji
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 10 lis 2018, o 18:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lodz
- Podziękował: 3 razy
[Systemy liczbowe] Jednostki informacji
Zapisz 1MiB za pomocą Mib,Mb,MB,GiB,GB
Ostatnio zmieniony 15 sty 2019, o 21:25 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 8581
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 307 razy
- Pomógł: 3349 razy
Re: [Systemy liczbowe] Jednostki informacji
\(\displaystyle{ 1 \ MiB \ = \ 8 \ Mib \\
1 \ MiB \ = \ \frac{1}{2^{10}} \ GiB =0,0009765625 \ GiB \\
1 \ MiB=2^{20} \ B \ = \ 1048576 \ B \ = \ 1,048576 \ MB \ = \ 8,388608 \ Mb \ =\\= \ 0,001048576 \ GB}\)
1 \ MiB \ = \ \frac{1}{2^{10}} \ GiB =0,0009765625 \ GiB \\
1 \ MiB=2^{20} \ B \ = \ 1048576 \ B \ = \ 1,048576 \ MB \ = \ 8,388608 \ Mb \ =\\= \ 0,001048576 \ GB}\)