[C] Tablica dwuwymiarowa

trzciniak91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 7 gru 2018, o 19:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

[C] Tablica dwuwymiarowa

Post autor: trzciniak91 »

Witam wszystkich użytkowników. Mam do rozwiązania zadanie z informatyki z podstaw języka C. Muszę stworzyć tablicę dwuwymiarową, do której sam wpisuję kolejne liczby całkowite. Problem pojawia się, gdy muszę wyświetlić tablicę z podziałem na wiersze i kolumny. Wszystkie liczby wyświetlane są w jednym rzędzie. Proszę o pomoc, chodzi mi to, żeby program wyświetlał liczby po kolei w macierzy 4x5.
Kod programu, który napisałem:

Kod: Zaznacz cały

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h> 
#define N 4
#define M 5
int main(void)
{
	int tab[N][M]={
	{1,2,3,4,5},
	{6,7,8,9,10},
	{11,12,13,14,15}
	,{16,17,18,19,20}
	};
int n,m;
for(n=0; n<N; n++)
{

for(m=0; m<M; m++)
{

printf("%3d",tab[n][m]);

}

}printf("
");



	return 0;
	}
Awatar użytkownika
leg14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3132
Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 154 razy
Pomógł: 475 razy

[C] Tablica dwuwymiarowa

Post autor: leg14 »

Wygoogluj sobie proszę:
C standardowe wyjscie przejscie do nowej linii
ODPOWIEDZ