[C] Uzupełnij kod

jackbriggs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 27 lis 2017, o 12:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 5 razy

[C] Uzupełnij kod

Post autor: jackbriggs »

Całe ćwiczenia na studiach uczyłem się C++, a na sesji będe mieć C. Mniej wiecej ogarniam język jednakowoż mam problem z poniższym zadaniem.
"Uzupełnij kod: "

Kod: Zaznacz cały

#include "
aglowki.h"
#include LWIERSZ ...7+LKOL)
#define LDANYCH ...LWIERSZ*LKOL
... .sigma(double *dyspersje,...lwierszy,float tabl[][LKOL], double**Tab)
{
     ... i=0;k, liczba=LKOL;
     ... suma, suma_kw, dysp, sr_dysp=0, wartość;
     *Tab=malloc(LDANYCH...)
       for(i=0;i<lwierszy;i++)
       {
             for(k=0;k<LKOL;K++} {Tab[i*LKOL+k]=tabl[i][k]*(tabl[i][k]); //Jaką wartość ma i i k?
       }
}
while(i<lwierszy)
{
     suma_kw=0;
     for(suma=0.,k=0;k<liczba;k++)
     {
          suma+=tabl[i][k]; suma_kw+= (tabl[i][k]*tabl[i][k]);
     }
     if(...)... //Jaki warunek tu należy sprawdzić?
     {
     dysp = suma_kw/((double)k=(suma/liczba)*suma/liczba)
     dyspersje[i]=sqrt(dysp);
     }
     else 
     {
     dyspersje[i]=0;
     }
     else {dyspersje[i]=0;}
     wartosc = pow(dysp,1/2...; sr_dysp=sr_dysp + dysp;
     pow(...)     
     }
     sr_dysp/=liczba; return sr_dysp;
}
Trzy kropki oznaczające miejsce gdzie czegos brakuje.
Awatar użytkownika
leg14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3132
Rejestracja: 5 lis 2014, o 20:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom
Podziękował: 154 razy
Pomógł: 475 razy

Re: [C] Uzupełnij kod

Post autor: leg14 »

czego konkretnie ze składni jezyka nie rozumiesz
jackbriggs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 27 lis 2017, o 12:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 5 razy

Re: [C] Uzupełnij kod

Post autor: jackbriggs »

Inaczej. Nie rozumiem zamysłu programu i nie wiem z czym to zjeść.-- 1 lut 2018, o 15:33 --Panowie ktoś coś? Bo jutro egzamin, a dalej nie mogę tego ogarnąć.
ODPOWIEDZ