Zadanie jest nastepujace
Czy dla kazdej funkcji \(\displaystyle{ f(n):N \rightarrow R}\), jezeli
\(\displaystyle{ f(n)=\Omega(2 ^{ \frac{n}{2} }) O(\log ^{2}n ) O(n ^{ \sqrt{7} })}\) to:
\(\displaystyle{ f(n)=\Omega(3 ^{ \sqrt{n} }) \Omega(n ^{ \frac{5}{2} }) \Omega(100 ^{ \sqrt{n} } )}\)
no i w odpowiedziach mam ze to prawda. Niestety nie moge dojsc dlaczego?
Czy ktos moglby wytlumaczyc mi o co w tym chodzi??
I jeszcze jedno co by bylo gdyby te funkcjie sie dodawaly a nie mnozyly
\(\displaystyle{ f(n)=\Omega(2 ^{ \frac{n}{2} }) +O(\log ^{2}n ) +O(n ^{ \sqrt{7} })}\) to:
\(\displaystyle{ f(n)=\Omega(3 ^{ \sqrt{n} }) +\Omega(n ^{ \frac{5}{2} }) +\Omega(100 ^{ \sqrt{n} } )}\)
[Teoria złożoności] Sprawdzenie hipotezy
-
- Użytkownik
- Posty: 58
- Rejestracja: 8 paź 2015, o 10:53
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 12 razy
[Teoria złożoności] Sprawdzenie hipotezy
Ostatnio zmieniony 18 mar 2017, o 15:12 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.