[C++] Sortowanie bąbelkowe z wartownikiem.

Bartel
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 16 lis 2016, o 22:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

[C++] Sortowanie bąbelkowe z wartownikiem.

Post autor: Bartel »

Witam, chciałbym się dopytać Was o jedną sprawę, ponieważ zastanawiam się jak wygląda sortowanie bąbelkowe z wartownikiem.

Normalne:

Kod: Zaznacz cały

for i=1 to n -1 do
{
  for j=n downto i+1 do
{
    if A[j]>A[j-1] then
       A[j]=A[j-1]
}
}

a jak z wartownikiem ? ;/
Ostatnio zmieniony 17 lis 2016, o 09:54 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
arkadi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 16 lis 2016, o 17:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

[C++] Sortowanie bąbelkowe z wartownikiem.

Post autor: arkadi »

Chyba tak:

Kod: Zaznacz cały

    for(int i=0; i<=n-1; i++)
    {
        int flaga=0;
        for(int j=0; j<n-i-1; j++)
        {
            if(A[j] > A[j+1])
            {
                swap(A[j],A[j+1]);
                flaga=1;
            }
        }
        if(flaga==0)
        {

        }
}
ODPOWIEDZ