[C++] Algorytm znajdujący najdłuższą podtablicę niemalejącą.

mich12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 180
Rejestracja: 13 paź 2013, o 13:41
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 29 razy

[C++] Algorytm znajdujący najdłuższą podtablicę niemalejącą.

Post autor: mich12 »

Mam do napisania algorytm znajdujący najdłuższą tablicę niemalejącą. Zatrzymałęm się na tym:

Kod: Zaznacz cały

float a[n], pm, pk // pm- początek ciągu, pk= koniec ciągu

for ( int i = 0; i< n-1; i++)
      if (a[i+1] >= a[i]
          pm = a[i]

Proszę o pomoc.
kalwi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1931
Rejestracja: 29 maja 2009, o 11:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 145 razy
Pomógł: 320 razy

[C++] Algorytm znajdujący najdłuższą podtablicę niemalejącą.

Post autor: kalwi »

Zdefiniuj co to jest tablica niemalejąca i pokaż to na przykładzie.
ODPOWIEDZ