[C++] Liczenie wzorów z pętlami

Djzordon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 paź 2016, o 13:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź

[C++] Liczenie wzorów z pętlami

Post autor: Djzordon »

Czy moglby mi ktos pomoc z zadaniami
Napisz program rozmieszczajacy wzory jeden pod drugim
Zadanie
napisz program ktory oblicza wartosc funkcji w punktach \(\displaystyle{ x=a,a+h.....a+n \cdot h}\)
funkcja \(\displaystyle{ f= \frac{1}{3} \cdot \sin x \cdot x^{3}}\)
dane \(\displaystyle{ a, h, n}\)

Obliczyc wartosc sumy
\(\displaystyle{ \sum_{n=5}^{k} n \frac{ 2^{k} }{2 \cdot k+1}}\)
dane \(\displaystyle{ n}\)

Napisz program liczacy wartosc \(\displaystyle{ e^{x}}\) na podstawie wzoru
\(\displaystyle{ \exp(x)=1+ \frac{x}{1!} + \frac{x^2}{2!} + \frac{x^3}{3!}}\)
Wartosc ma byc liczona dopoki \(\displaystyle{ \left| \frac{x^{i}}{i!}\right| <eps}\)
dane \(\displaystyle{ eps}\)

Od razu mowie ze jestem kompletnie zielony w tym temacie. Wiem jedynie ze musze uzyc petli for while lub do while
Ostatnio zmieniony 13 paź 2016, o 08:34 przez Afish, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
ODPOWIEDZ