Tzn mam takie coś:
Zdefiniuj klasę Trojmian, która będzie modelować trójmian, to znaczy wielomian co najwyżej drugiego stopnia. Wyposaż ją w stosowne konstruktory, między innymi domyślny, ustawiający wszystkie współczynniki na zero, oraz taki, który pozwoli traktować liczby zmiennoprzecinkowe jako takie szczególne przypadki trójmianu, w których jedynie współczynnik stały (przy x0) jest niezerowy.
Mam takie coś:
Kod: Zaznacz cały
#include <iostream>
using namespace std;
class Trojmian
{
float a_;
float b_;
float c_;
public:
Trojmian(float aa =0 , float bb = 0 , float cc = 0)
:a_(0), b_(0),c_(cc)
{
}
Trojmian(int aa = 0 , int bb = 0 , int cc = 0)
:a_(aa), b_(bb),c_(cc)
{
}
};
W szczególności nie wiem jak powinny być napisane argumenty tej klasy, int czy float.
Z góry dzięki.