[Excel] Wykres funkcji złożonej

chemik1520
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 13 mar 2016, o 16:44
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 5 razy

[Excel] Wykres funkcji złożonej

Post autor: chemik1520 »

Jak narysować w Excelu wykres funkcji \(\displaystyle{ \ln \left( \alpha \left( t \right) \right)}\)? Help
Ostatnio zmieniony 31 mar 2016, o 21:25 przez Afish, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
dec1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 714
Rejestracja: 21 mar 2016, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 191 razy

[Excel] Wykres funkcji złożonej

Post autor: dec1 »

Możesz sobie zrobić tabelkę z argumentami i wartościami i wstawić wykres liniowy.
chemik1520
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 13 mar 2016, o 16:44
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 5 razy

[Excel] Wykres funkcji złożonej

Post autor: chemik1520 »

Tak narysuje wykres kąta od czasu, a jak zrobić logarytm z tej funkcji?
dec1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 714
Rejestracja: 21 mar 2016, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 191 razy

[Excel] Wykres funkcji złożonej

Post autor: dec1 »

Nie zauważyłem tej funkcji \(\displaystyle{ \alpha (t)}\) w środku. Zamknij tag w ten sposób: [/tex]

To można stworzyć trzecią kolumnę z =LOG(;EXP(1)) mającą pierwsze argumenty w drugiej kolumnie z wartościami funkcji \(\displaystyle{ \alpha (t)}\). I wziąć dane do wykresu z pierwszej i trzeciej kolumny.

Edit: logarytm naturalny w latexie - ln
Ostatnio zmieniony 31 mar 2016, o 21:26 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
gieniu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 1 kwie 2016, o 14:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

[Excel] Wykres funkcji złożonej

Post autor: gieniu »

Chyba najprościej będzie zrobić sobie tabelkę i wstawić wykres

Kod: Zaznacz cały

https://www.cognity.pl/rodzaje-wykresow-w-ms-excel,blog,93.html
ODPOWIEDZ