[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Tomas_91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 15 lut 2010, o 13:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 4 razy

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: Tomas_91 »

Cześć ! :)
Pomóżcie proszę.

Napisany tekst w Latex'u chodził mi elegancko na jednym komputerze. Po przerzuceniu na drugi wyświetla mi masę błędów - nie mogę się doszukać gdzie tkwią błędy, nic nie zmieniałem odnośnie pierwotnej postaci preambuła i tekst były w porządku). Niżej kilka błędów. Dodam, że na nowym kompie zainstalowałem te same programy - MikTex oraz Texmaker.

1) ! LaTeX Error: There's no line here to end.See the LaTeX manual or LaTeX Companion for explanation.Type H <return> for immediate help....
2) ! Missing $ inserted.<inserted text>$
3)! Display math should end with $$.<to be read again>\par
4)! Paragraph ended before \next@ was complete.<to be read again>\par
5)! Misplaced alignment tab character &. a \ar[d] \ar[dr] \ar[drr] \ar[ddrrr] &

Podobnych błędów na 1300 linijek jest może z 200......
szw1710

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: szw1710 »

Musisz mieć jeszcze dobrze ustawione ścieżki dostępu. Restartowałeś komputer?

Acha. Uruchom jako administrator (prawoklik) Miktex Options i zrób "Refresh FNDB".
Tomas_91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 15 lut 2010, o 13:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 4 razy

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: Tomas_91 »

Niestety nie pomogło: Refresh FNDB -> Restart Kompa.
Masz inne propozycje rozwiązania tego problemu?
szw1710

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: szw1710 »

To tak jak udzielanie porad lekarskich przez telefon. Bez bezpośreniego zbadania pacjenta trudno cokolwiek wyrokować.

Proponuję tak: napisz prościutki tekst z jednym-dwoma wzorami. Skompiluj czy idzie.

Któryś MikTeX nie współpracuje dobrze z Windowsem 10. Pamiętam to. Od roku nie ma Windowsa na moim komputerze. Czy zmieniając komputer zmieniłeś system?

Ja jak jeszcze miałem Windows, przerzuciłem się z MikTeX-a na TeXLive. Wszystko działało bez zarzutu.
Tomas_91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 15 lut 2010, o 13:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 4 razy

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: Tomas_91 »

Panie Doktorze
Moja preambuła i pierwszy błąd, który napotykam.
Dodam jeszcze, że wiele błędów mam przy przechodzeniu do następnej linijki zapisem:
"\".
Tekst ma wyświetlić graf skierowany. Tej komendy używam również do zapisu macierzy - i do nich mi nie działa.

Kod: Zaznacz cały

documentclass[11pt,a4paper]{report}
 usepackage[cp1250]{inputenc}
 usepackage[OT4,plmath]{polski}
 usepackage{dotswanted}
usepackage{enumerate}
usepackage{amsmath, amsfonts, amssymb, amsthm}
usepackage{mathabx}
usepackage{graphicx} 
usepackage[all]{xy}

ewtheorem{twr}{Twierdzenie}

ewtheorem{lem}[twr]{Lemat}
	heoremstyle{definition}

ewtheorem{df}{Definicja}

ewtheorem{pr}{Przykład}
 egin{document}
 
 egin{displaymath}
xymatrix{

a ar[d] ar[dr] ar[drr] ar[ddrrr] & & \

b ar[d] ar[dr] ar[drrr] & car[d] ar[dr] & d \

e&f&g&h

}
end{displaymath}
end{document}
szw1710

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: szw1710 »

Przypadkiem dobrze się do mnie zwracasz.

A poważnie, to na moim komputerze problem jest z pakietem usepackage{dotswanted} Pewnie nie jest to pakiet dostarczany ze standardową instalacją.

Mam na myśli uruchomienie menedżera pakietów. Czy ustawiłeś opcję, że brakujące pakiety będą dociągane z sieci?
Tomas_91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 15 lut 2010, o 13:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 4 razy

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: Tomas_91 »

Hmm nie ustawiałem tego w opcjach, albo zostało to ustawione domyślnie.

Tak czy inaczej, gdy po raz pierwszy kompilowałem tekst to kilkukrotnie program prosił o potwierdzenie, czy może zainstalować brakujące pakiety - więc odpowiadając na pytanie: chyba pakiety są dociągane z sieci.
szw1710

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: szw1710 »

A podrzuć plik log do tego pliku, który powyżej wstawiłeś.
Tomas_91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 15 lut 2010, o 13:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 4 razy

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: Tomas_91 »

Wiesz co, nie wiem czy o to chodzi, ale wklejam to, co pojawiło się przy kompilacji w rozszerzeniu notatnika. Jeszcze jest plik z rozszerzeniem: .pdf, .aux, winrar, .tex.

Kod: Zaznacz cały

This is pdfTeX, Version 3.14159265-2.6-1.40.16 (MiKTeX 2.9) (preloaded format=pdflatex 2015.11.16)  16 NOV 2015 21:46
entering extended mode
**proba.tex
(proba.tex
LaTeX2e <2015/01/01> patch level 2
Babel <3.9m> and hyphenation patterns for 69 languages loaded.
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\base\report.cls"
Document Class: report 2014/09/29 v1.4h Standard LaTeX document class
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\base\size11.clo"
File: size11.clo 2014/09/29 v1.4h Standard LaTeX file (size option)
)
\c@part=\count79
\c@chapter=\count80
\c@section=\count81
\c@subsection=\count82
\c@subsubsection=\count83
\c@paragraph=\count84
\c@subparagraph=\count85
\c@figure=\count86
\c@table=\count87
\abovecaptionskip=\skip41
\belowcaptionskip=\skip42
\bibindent=\dimen102
)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\base\inputenc.sty"
Package: inputenc 2015/03/17 v1.2c Input encoding file
\inpenc@prehook=\toks14
\inpenc@posthook=\toks15

("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\base\cp1250.def"
File: cp1250.def 2015/03/17 v1.2c Input encoding file
))
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\polski\polski.sty"
Package: polski 2008/02/24 v1.3.3 Polish language package

Document language package `polski' v1.3.3 <2008/02/24>
   Inputenc package detected. Catcodes not changed.
\l@nohyphenation=\language70
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\base\ot4enc.def"
File: ot4enc.def 2005/09/27 v1.99g Standard LaTeX file
)
LaTeX Font Info:    Overwriting math alphabet `\mathbf' in version `normal'
(Font)                  OT1/cmr/bx/n --> OT4/cmr/bx/n on input line 310.
LaTeX Font Info:    Overwriting math alphabet `\mathsf' in version `normal'
(Font)                  OT1/cmss/m/n --> OT4/cmss/m/n on input line 310.
LaTeX Font Info:    Overwriting math alphabet `\mathit' in version `normal'
(Font)                  OT1/cmr/m/it --> OT4/cmr/m/it on input line 310.
LaTeX Font Info:    Overwriting math alphabet `\mathtt' in version `normal'
(Font)                  OT1/cmtt/m/n --> OT4/cmtt/m/n on input line 310.
LaTeX Font Info:    Overwriting math alphabet `\mathsf' in version `bold'
(Font)                  OT1/cmss/bx/n --> OT4/cmss/bx/n on input line 310.
LaTeX Font Info:    Overwriting math alphabet `\mathit' in version `bold'
(Font)                  OT1/cmr/bx/it --> OT4/cmr/bx/it on input line 310.
LaTeX Font Info:    Encoding `OT1' has changed to `OT4' for symbol font
(Font)              `operators' in the math version `normal' on input line 310.

LaTeX Font Info:    Overwriting symbol font `operators' in version `normal'
(Font)                  OT1/cmr/m/n --> OT4/cmr/m/n on input line 310.
LaTeX Font Info:    Overwriting symbol font `letters' in version `normal'
(Font)                  OML/cmm/m/it --> OML/plm/m/it on input line 310.
LaTeX Font Info:    Overwriting symbol font `symbols' in version `normal'
(Font)                  OMS/cmsy/m/n --> OMS/plsy/m/n on input line 310.
LaTeX Font Info:    Overwriting symbol font `largesymbols' in version `normal'
(Font)                  OMX/cmex/m/n --> OMX/plex/m/n on input line 310.
LaTeX Font Info:    Encoding `OT1' has changed to `OT4' for symbol font
(Font)              `operators' in the math version `bold' on input line 310.
LaTeX Font Info:    Overwriting symbol font `operators' in version `bold'
(Font)                  OT1/cmr/bx/n --> OT4/cmr/bx/n on input line 310.
LaTeX Font Info:    Overwriting symbol font `letters' in version `bold'
(Font)                  OML/cmm/b/it --> OML/plm/b/it on input line 310.
LaTeX Font Info:    Overwriting symbol font `symbols' in version `bold'
(Font)                  OMS/cmsy/b/n --> OMS/plsy/b/n on input line 310.
) (dotswanted.sty
Package: dotswanted 
)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\tools\enumerate.sty"
Package: enumerate 2014/10/28 v3.00 enumerate extensions (DPC)
\@enLab=\toks16
)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\amsmath\amsmath.sty"
Package: amsmath 2013/01/14 v2.14 AMS math features
\@mathmargin=\skip43

For additional information on amsmath, use the `?' option.
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\amsmath\amstext.sty"
Package: amstext 2000/06/29 v2.01

("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\amsmath\amsgen.sty"
File: amsgen.sty 1999/11/30 v2.0
\@emptytoks=\toks17
\ex@=\dimen103
))
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\amsmath\amsbsy.sty"
Package: amsbsy 1999/11/29 v1.2d
\pmbraise@=\dimen104
)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\amsmath\amsopn.sty"
Package: amsopn 1999/12/14 v2.01 operator names
)
\inf@bad=\count88
LaTeX Info: Redefining \frac on input line 210.
\uproot@=\count89
\leftroot@=\count90
LaTeX Info: Redefining \overline on input line 306.
\classnum@=\count91
\DOTSCASE@=\count92
LaTeX Info: Redefining \ldots on input line 378.
LaTeX Info: Redefining \dots on input line 381.
LaTeX Info: Redefining \cdots on input line 466.
\Mathstrutbox@=\box26
\strutbox@=\box27
\big@size=\dimen105
LaTeX Font Info:    Redeclaring font encoding OML on input line 566.
LaTeX Font Info:    Redeclaring font encoding OMS on input line 567.
\macc@depth=\count93
\c@MaxMatrixCols=\count94
\dotsspace@=\muskip10
\c@parentequation=\count95
\dspbrk@lvl=\count96
\tag@help=\toks18
\row@=\count97
\column@=\count98
\maxfields@=\count99
\andhelp@=\toks19
\eqnshift@=\dimen106
\alignsep@=\dimen107
\tagshift@=\dimen108
\tagwidth@=\dimen109
\totwidth@=\dimen110
\lineht@=\dimen111
\@envbody=\toks20
\multlinegap=\skip44
\multlinetaggap=\skip45
\mathdisplay@stack=\toks21
LaTeX Info: Redefining \[ on input line 2665.
LaTeX Info: Redefining \] on input line 2666.
)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\amsfonts\amsfonts.sty"
Package: amsfonts 2013/01/14 v3.01 Basic AMSFonts support
\symAMSa=\mathgroup4
\symAMSb=\mathgroup5
LaTeX Font Info:    Overwriting math alphabet `\mathfrak' in version `bold'
(Font)                  U/euf/m/n --> U/euf/b/n on input line 106.
)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\amsfonts\amssymb.sty"
Package: amssymb 2013/01/14 v3.01 AMS font symbols
)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\amscls\amsthm.sty"
Package: amsthm 2015/03/04 v2.20.2
\thm@style=\toks22
\thm@bodyfont=\toks23
\thm@headfont=\toks24
\thm@notefont=\toks25
\thm@headpunct=\toks26
\thm@preskip=\skip46
\thm@postskip=\skip47
\thm@headsep=\skip48
\dth@everypar=\toks27
)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\mathabx\mathabx.sty"
Package: mathabx 2003/07/29 v0.0 Non-standard LaTeX package mathabx
\symmatha=\mathgroup6
\symmathb=\mathgroup7
\symmathx=\mathgroup8

("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\mathabx\mathabx.dcl"
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \cdotp on input line 25.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \times on input line 33.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \div on input line 34.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \cdot on input line 35.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \circ on input line 36.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ast on input line 38.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \pm on input line 41.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \mp on input line 42.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ltimes on input line 43.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \rtimes on input line 44.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \diamond on input line 45.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \bullet on input line 46.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \star on input line 47.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \amalg on input line 51.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \dotplus on input line 58.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \square on input line 63.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \divideontimes on input line 71.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \bigstar on input line 75.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \equiv on input line 83.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \sim on input line 84.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \approx on input line 85.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \simeq on input line 86.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \asymp on input line 89.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nsim on input line 97.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ncong on input line 100.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \risingdotseq on input line 118.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \fallingdotseq on input line 119.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \circeq on input line 125.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \eqcirc on input line 126.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \triangleq on input line 127.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \neg on input line 134.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ll on input line 136.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \gg on input line 137.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \vdash on input line 139.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \dashv on input line 140.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nvdash on input line 141.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \vDash on input line 143.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nvDash on input line 145.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \Vdash on input line 147.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nVdash on input line 149.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \flat on input line 158.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \natural on input line 159.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \sharp on input line 160.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \infty on input line 161.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \propto on input line 162.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \dagger on input line 163.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ddagger on input line 164.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \between on input line 170.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \smile on input line 171.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \frown on input line 172.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \leftthreetimes on input line 174.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \rightthreetimes on input line 175.

LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \pitchfork on input line 176.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nVDash on input line 182.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \Vvdash on input line 184.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \therefore on input line 189.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \because on input line 190.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \measuredangle on input line 202.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \sphericalangle on input line 203.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \setminus on input line 218.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \mid on input line 222.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \forall on input line 279.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \complement on input line 280.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \partial on input line 281.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \exists on input line 284.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nexists on input line 285.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \Finv on input line 286.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \Game on input line 287.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \emptyset on input line 288.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \top on input line 290.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \bot on input line 291.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \perp on input line 292.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \curlywedge on input line 296.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \curlyvee on input line 297.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \in on input line 299.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \owns on input line 300.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \cap on input line 312.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \cup on input line 313.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \uplus on input line 314.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \sqcap on input line 315.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \sqcup on input line 316.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \wedge on input line 318.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \vee on input line 320.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \barwedge on input line 327.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \veebar on input line 328.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \doublebarwedge on input line 329.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \doublecap on input line 331.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \doublecup on input line 333.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \subset on input line 344.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \supset on input line 345.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \subseteq on input line 348.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \supseteq on input line 349.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nsubseteq on input line 350.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nsupseteq on input line 351.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \subsetneq on input line 352.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \supsetneq on input line 353.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \varsubsetneq on input line 354.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \varsupsetneq on input line 355.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \subseteqq on input line 357.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \supseteqq on input line 358.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nsubseteqq on input line 359.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nsupseteqq on input line 360.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \subsetneqq on input line 361.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \supsetneqq on input line 362.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \varsubsetneqq on input line 363.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \varsupsetneqq on input line 364.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \Subset on input line 366.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \Supset on input line 367.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \sqsubseteq on input line 380.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \sqsupseteq on input line 381.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \triangleleft on input line 407.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \vartriangleleft on input line 408.

LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \triangleright on input line 409.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \vartriangleright on input line 410
.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ntriangleleft on input line 411.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ntriangleright on input line 412.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \trianglelefteq on input line 413.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \trianglerighteq on input line 414.

LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ntrianglelefteq on input line 415.

LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ntrianglerighteq on input line 416
.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \blacktriangledown on input line 42
7.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \blacktriangleleft on input line 42
8.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \blacktriangleright on input line 4
29.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nless on input line 437.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ngtr on input line 438.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \leq on input line 439.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \geq on input line 441.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nleq on input line 443.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ngeq on input line 445.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \lneq on input line 451.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \gneq on input line 452.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \leqq on input line 453.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \geqq on input line 454.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nleqq on input line 455.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ngeqq on input line 456.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \lneqq on input line 457.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \gneqq on input line 458.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \lvertneqq on input line 459.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \gvertneqq on input line 460.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \eqslantless on input line 461.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \eqslantgtr on input line 462.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \lessgtr on input line 465.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \gtrless on input line 466.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \lesseqgtr on input line 467.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \gtreqless on input line 468.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \lesseqqgtr on input line 469.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \gtreqqless on input line 470.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \lesssim on input line 472.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \gtrsim on input line 473.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \lnsim on input line 476.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \gnsim on input line 477.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \lessapprox on input line 478.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \gtrapprox on input line 479.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \lnapprox on input line 482.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \gnapprox on input line 483.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \lessdot on input line 485.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \gtrdot on input line 486.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \lll on input line 488.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ggg on input line 489.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \prec on input line 498.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \succ on input line 499.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nprec on input line 500.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nsucc on input line 501.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \preccurlyeq on input line 502.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \succcurlyeq on input line 503.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \preceq on input line 506.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \succeq on input line 507.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \npreceq on input line 508.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nsucceq on input line 509.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \curlyeqprec on input line 512.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \curlyeqsucc on input line 513.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \precsim on input line 517.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \succsim on input line 518.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \precnsim on input line 521.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \succnsim on input line 522.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \precapprox on input line 523.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \succapprox on input line 524.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \precnapprox on input line 527.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \succnapprox on input line 528.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \leftarrow on input line 540.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \rightarrow on input line 542.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nwarrow on input line 546.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nearrow on input line 547.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \swarrow on input line 548.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \searrow on input line 549.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \leftrightarrow on input line 550.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nleftarrow on input line 552.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nrightarrow on input line 553.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nleftrightarrow on input line 554.

LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \mapstochar on input line 557.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \leftharpoonup on input line 560.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \rightharpoonup on input line 561.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \leftharpoondown on input line 562.

LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \rightharpoondown on input line 563
.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \upharpoonleft on input line 564.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \downharpoonleft on input line 565.

LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \upharpoonright on input line 566.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \restriction on input line 567.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \downharpoonright on input line 568
.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \leftrightharpoons on input line 56
9.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \Leftarrow on input line 575.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \Rightarrow on input line 576.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \Leftrightarrow on input line 579.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nLeftarrow on input line 581.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nRightarrow on input line 582.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \nLeftrightarrow on input line 583.

LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \leftleftarrows on input line 593.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \rightrightarrows on input line 594
.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \upuparrows on input line 595.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \downdownarrows on input line 596.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \leftrightarrows on input line 597.

LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \rightleftarrows on input line 598.

LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \rhook on input line 612.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \lhook on input line 613.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \diagup on input line 614.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \diagdown on input line 615.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \Lsh on input line 617.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \Rsh on input line 619.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \looparrowleft on input line 624.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \looparrowright on input line 626.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \curvearrowleft on input line 631.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \curvearrowright on input line 633.

LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \circlearrowleft on input line 641.

LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \circlearrowright on input line 642
.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \rightsquigarrow on input line 645.

LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \leftrightsquigarrow on input line 
646.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \oplus on input line 658.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ominus on input line 659.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \otimes on input line 661.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \odot on input line 663.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \oslash on input line 675.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \boxplus on input line 683.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \boxminus on input line 684.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \boxtimes on input line 686.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \boxdot on input line 688.
\mayacnter=\count100
\mayacnta=\count101
\mayacntb=\count102
\mayacntc=\count103
\mayawidth=\dimen112
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \intop on input line 753.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \ointop on input line 760.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \lbrace on input line 842.
LaTeX Info: Redefining \{ on input line 846.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \rbrace on input line 848.
LaTeX Info: Redefining \} on input line 852.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \langle on input line 858.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \rangle on input line 859.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \vert on input line 863.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \Vert on input line 865.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \uparrow on input line 868.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \downarrow on input line 869.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \updownarrow on input line 870.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \Uparrow on input line 871.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \Downarrow on input line 872.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \Updownarrow on input line 873.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \lgroup on input line 880.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \rgroup on input line 881.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \lceil on input line 882.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \rceil on input line 883.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \lfloor on input line 884.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math delimiter \rfloor on input line 885.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \braceld on input line 903.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \bracerd on input line 905.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \bracelu on input line 907.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math symbol \braceru on input line 909.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math accent \widehat on input line 944.
LaTeX Font Info:    Redeclaring math accent \widetilde on input line 946.
))
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\graphics\graphicx.sty"
Package: graphicx 2014/10/28 v1.0g Enhanced LaTeX Graphics (DPC,SPQR)

("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\graphics\keyval.sty"
Package: keyval 2014/10/28 v1.15 key=value parser (DPC)
\KV@toks@=\toks28
)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\graphics\graphics.sty"
Package: graphics 2014/10/28 v1.0p Standard LaTeX Graphics (DPC,SPQR)

("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\graphics\trig.sty"
Package: trig 1999/03/16 v1.09 sin cos tan (DPC)
)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\00miktex\graphics.cfg"
File: graphics.cfg 2007/01/18 v1.5 graphics configuration of teTeX/TeXLive
)
Package graphics Info: Driver file: pdftex.def on input line 94.

("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\pdftex-def\pdftex.def"
File: pdftex.def 2011/05/27 v0.06d Graphics/color for pdfTeX

("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\oberdiek\infwarerr.sty"
Package: infwarerr 2010/04/08 v1.3 Providing info/warning/error messages (HO)
)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\oberdiek\ltxcmds.sty"
Package: ltxcmds 2011/11/09 v1.22 LaTeX kernel commands for general use (HO)
)
\Gread@gobject=\count104
))
\Gin@req@height=\dimen113
\Gin@req@width=\dimen114
)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xy.sty"
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xy.tex" Bootstrap'ing:
catcodes, docmode, ("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xyrecat.tex"
) ("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xyidioms.tex")

 Xy-pic version 3.8.9 <2013/10/06>
 Copyright (c) 1991-2013 by Kristoffer H. Rose <krisrose@tug.org> and others
 Xy-pic is free software: see the User's Guide for details.

Loading kernel: messages; fonts; allocations: state,
\X@c=\dimen115
\Y@c=\dimen116
\U@c=\dimen117
\D@c=\dimen118
\L@c=\dimen119
\R@c=\dimen120
\Edge@c=\toks29
\X@p=\dimen121
\Y@p=\dimen122
\U@p=\dimen123
\D@p=\dimen124
\L@p=\dimen125
\R@p=\dimen126
\Edge@p=\toks30
\X@origin=\dimen127
\Y@origin=\dimen128
\X@xbase=\dimen129
\Y@xbase=\dimen130
\X@ybase=\dimen131
\Y@ybase=\dimen132
\X@min=\dimen133
\Y@min=\dimen134
\X@max=\dimen135
\Y@max=\dimen136
\lastobjectbox@=\box28
\zerodotbox@=\box29
\almostz@=\dimen137
 direction,
\d@X=\dimen138
\d@Y=\dimen139
\K@=\count105
\KK@=\count106
\Direction=\count107
\K@dXdY=\dimen140
\K@dYdX=\dimen141
\xyread@=\read1
\xywrite@=\write3
\csp@=\count108
\quotPTK@=\dimen142

utility macros; pictures: \xy, positions,
\swaptoks@@=\toks31
\connectobjectbox@@=\box30
 objects,
\styletoks@=\toks32
 decorations;
kernel objects: directionals, circles, text; options; algorithms: directions,
edges, connections;  Xy-pic loaded)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\oberdiek\ifpdf.sty"
Package: ifpdf 2011/01/30 v2.3 Provides the ifpdf switch (HO)
Package ifpdf Info: pdfTeX in PDF mode is detected.
)
Package: xy 2013/10/06 Xy-pic version 3.8.9

("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xyall.tex"
 Xy-pic option: All features v.3.8
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xycurve.tex"
 Xy-pic option: Curve and Spline extension v.3.12 curve,
\crv@cnt@=\count109
\crvpts@=\toks33
\splinebox@=\box31
\splineval@=\dimen143
\splinedepth@=\dimen144
\splinetol@=\dimen145
\splinelength@=\dimen146
 circles,
\L@=\dimen147
 loaded)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xyframe.tex"
 Xy-pic option: Frame and Bracket extension v.3.14 loaded)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xycmtip.tex"
 Xy-pic option: Computer Modern tip extension v.3.7
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xytips.tex"
 Xy-pic option: More Tips extension v.3.11 loaded) loaded)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xyline.tex"
 Xy-pic option: Line styles extension v.3.10
\xylinethick@=\dimen148
 loaded)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xyrotate.tex"
 Xy-pic option: Rotate and Scale extension v.3.8 loaded)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xycolor.tex"
 Xy-pic option: Colour extension v.3.11 loaded)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xymatrix.tex"
 Xy-pic option: Matrix feature v.3.14
\Row=\count110
\Col=\count111
\queue@=\toks34
\queue@@=\toks35
\qcount@=\count112
\qcount@@=\count113
\matrixsize@=\count114
 loaded)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xyarrow.tex"
 Xy-pic option: Arrow and Path feature v.3.9 path, \ar,

Xy-pic Warning: `\ar' redefined.

loaded) ("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xygraph.tex"
 Xy-pic option: Graph feature v.3.11 loaded) loaded)
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xypdf.tex"
 Xy-pic option: PDF driver v.1.7 Xy-pic pdf driver: `color' extension support
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xypdf-co.tex" loaded)
Xy-pic pdf driver: `curve' extension support
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xypdf-cu.tex" loaded)
Xy-pic pdf driver: `frame' extension support
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xypdf-fr.tex" loaded)
Xy-pic pdf driver: `line' extension support
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xypdf-li.tex" loaded)
Xy-pic pdf driver: `rotate' extension support
("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\generic\xypic\xypdf-ro.tex" loaded) loaded))
(proba.aux)
LaTeX Font Info:    Checking defaults for OML/cmm/m/it on input line 11.
LaTeX Font Info:    ... okay on input line 11.
LaTeX Font Info:    Checking defaults for T1/cmr/m/n on input line 11.
LaTeX Font Info:    ... okay on input line 11.
LaTeX Font Info:    Checking defaults for OT1/cmr/m/n on input line 11.
LaTeX Font Info:    ... okay on input line 11.
LaTeX Font Info:    Checking defaults for OMS/cmsy/m/n on input line 11.
LaTeX Font Info:    ... okay on input line 11.
LaTeX Font Info:    Checking defaults for OMX/cmex/m/n on input line 11.
LaTeX Font Info:    ... okay on input line 11.
LaTeX Font Info:    Checking defaults for U/mathx/m/n on input line 11.
LaTeX Font Info:    ... okay on input line 11.
LaTeX Font Info:    Checking defaults for OT4/cmr/m/n on input line 11.
LaTeX Font Info:    Try loading font information for OT4+cmr on input line 11.
 ("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\polski\ot4cmr.fd"
File: ot4cmr.fd 2008/02/24 v1.2.1 Font defs for fonts PL (MW)
)
LaTeX Font Info:    ... okay on input line 11.

("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\context\base\supp-pdf.mkii"
[Loading MPS to PDF converter (version 2006.09.02).]
\scratchcounter=\count115
\scratchdimen=\dimen149
\scratchbox=\box32
\nofMPsegments=\count116
\nofMParguments=\count117
\everyMPshowfont=\toks36
\MPscratchCnt=\count118
\MPscratchDim=\dimen150
\MPnumerator=\count119
\makeMPintoPDFobject=\count120
\everyMPtoPDFconversion=\toks37
)
LaTeX Font Info:    Try loading font information for OML+plm on input line 11.
 ("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\polski\omlplm.fd"
File: omlplm.fd 2008/02/24 v1.2.1 Font defs for fonts PL (MW)
)
LaTeX Font Info:    Try loading font information for OMS+plsy on input line 11.


("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\polski\omsplsy.fd"
File: omsplsy.fd 2008/02/24 v1.2.1 Font defs for fonts PL (MW)
)
LaTeX Font Info:    Try loading font information for OMX+plex on input line 11.


("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\polski\omxplex.fd"
File: omxplex.fd 2008/02/24 v1.2.1 Font defs for fonts PL (MW)
)
LaTeX Font Info:    External font `plex10' loaded for size
(Font)              <10.95> on input line 11.
LaTeX Font Info:    External font `plex10' loaded for size
(Font)              <8> on input line 11.
LaTeX Font Info:    External font `plex10' loaded for size
(Font)              <6> on input line 11.
LaTeX Font Info:    Try loading font information for U+msa on input line 11.

("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\amsfonts\umsa.fd"
File: umsa.fd 2013/01/14 v3.01 AMS symbols A
)
LaTeX Font Info:    Try loading font information for U+msb on input line 11.

("D:\Praca Magisterska\miktex\tex\latex\amsfonts\umsb.fd"
File: umsb.fd 2013/01/14 v3.01 AMS symbols B
)
Package xypdf Info: Line width: 0.39998pt on input line 11.
 <xymatrix
Runaway argument?
{ 
! Paragraph ended before \next@ was complete.
<to be read again> 
                   \par 
l.16 
     
I suspect you've forgotten a `}', causing me to apply this
control sequence to too much text. How can we recover?
My plan is to forget the whole thing and hope for the best.

! Misplaced alignment tab character &.
l.17 a \ar[d] \ar[dr] \ar[drr] \ar[ddrrr] &
                                            & \\
I can't figure out why you would want to use a tab mark
here. If you just want an ampersand, the remedy is
simple: Just type `I\&' now. But if some right brace
up above has ended a previous alignment prematurely,
you're probably due for more error messages, and you
might try typing `S' now just to see what is salvageable.

! Misplaced alignment tab character &.
l.17 a \ar[d] \ar[dr] \ar[drr] \ar[ddrrr] & &
                                              \\
I can't figure out why you would want to use a tab mark
here. If you just want an ampersand, the remedy is
simple: Just type `I\&' now. But if some right brace
up above has ended a previous alignment prematurely,
you're probably due for more error messages, and you
might try typing `S' now just to see what is salvageable.

! Misplaced alignment tab character &.
l.19 b \ar[d] \ar[dr] \ar[drrr] &
                                  c\ar[d] \ar[dr] & d \\
I can't figure out why you would want to use a tab mark
here. If you just want an ampersand, the remedy is
simple: Just type `I\&' now. But if some right brace
up above has ended a previous alignment prematurely,
you're probably due for more error messages, and you
might try typing `S' now just to see what is salvageable.

! Misplaced alignment tab character &.
l.19 ...r[d] \ar[dr] \ar[drrr] & c\ar[d] \ar[dr] &
                                                   d \\
I can't figure out why you would want to use a tab mark
here. If you just want an ampersand, the remedy is
simple: Just type `I\&' now. But if some right brace
up above has ended a previous alignment prematurely,
you're probably due for more error messages, and you
might try typing `S' now just to see what is salvageable.

! Misplaced alignment tab character &.
l.21 e&
       f&g&h}
I can't figure out why you would want to use a tab mark
here. If you just want an ampersand, the remedy is
simple: Just type `I\&' now. But if some right brace
up above has ended a previous alignment prematurely,
you're probably due for more error messages, and you
might try typing `S' now just to see what is salvageable.

! Misplaced alignment tab character &.
l.21 e&f&
         g&h}
I can't figure out why you would want to use a tab mark
here. If you just want an ampersand, the remedy is
simple: Just type `I\&' now. But if some right brace
up above has ended a previous alignment prematurely,
you're probably due for more error messages, and you
might try typing `S' now just to see what is salvageable.

! Misplaced alignment tab character &.
l.21 e&f&g&
           h}
I can't figure out why you would want to use a tab mark
here. If you just want an ampersand, the remedy is
simple: Just type `I\&' now. But if some right brace
up above has ended a previous alignment prematurely,
you're probably due for more error messages, and you
might try typing `S' now just to see what is salvageable.


! LaTeX Error: Bad math environment delimiter.

See the LaTeX manual or LaTeX Companion for explanation.
Type  H <return>  for immediate help.
 ...                                              
                                                  
l.24 \end{displaymath}
                      
Your command was ignored.
Type  I <command> <return>  to replace it with another command,
or  <return>  to continue without it.

! Missing } inserted.
<inserted text> 
                }
l.24 \end{displaymath}
                      
I've inserted something that you may have forgotten.
(See the <inserted text> above.)
With luck, this will get me unwedged. But if you
really didn't forget anything, try typing `2' now; then
my insertion and my current dilemma will both disappear.

! Xy-pic error: An \xy environment is not closed correctly..
\xyerror@ ...#2}\fi \errmessage {Xy-pic error: #1}
                                                  }
l.24 \end{displaymath}
                      
I expected \string \endxy . You probably have an umatched {} grouping.

[1

{C:/Users/User/AppData/Local/MiKTeX/2.9/pdftex/config/pdftex.map}] (proba.aux) 
) 
Here is how much of TeX's memory you used:
 5390 strings out of 493673
 65903 string characters out of 3143962
 163690 words of memory out of 3000000
 8625 multiletter control sequences out of 15000+200000
 13454 words of font info for 49 fonts, out of 3000000 for 9000
 1025 hyphenation exceptions out of 8191
 27i,5n,30p,3216b,296s stack positions out of 5000i,500n,10000p,200000b,50000s
{D:/Praca Magisterska/miktex/fonts/enc/dvips/pl/plrm.enc}<D:/Praca Magisterska
/miktex/fonts/type1/public/pl/plr10.pfb>
Output written on proba.pdf (1 page, 3341 bytes).
PDF statistics:
 11 PDF objects out of 1000 (max. 8388607)
 0 named destinations out of 1000 (max. 500000)
 1 words of extra memory for PDF output out of 10000 (max. 10000000)
szw1710

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: szw1710 »

Poszukaj w folderze pliku z proba.log i go tu wklej.

Jeszcze jedno mi przychodzi do głowy. Czasem MikTeX nie lubi spacji w nazwach folderów. Zmień nazwę Praca Magisterska na Praca_Magisterska. I spróbuj skompilować.

D:Praca Magisterskamiktex exgenericxypicxyframe.tex"

Zainstalowałeś MikTeX-a w lokalnym folderze. Wywal i zainstaluj w Program Files.
Tomas_91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 15 lut 2010, o 13:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 4 razy

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: Tomas_91 »

Wybacz, że Cię tak męczę, ale jestem zielony z tego.

Teraz nawet nie mogę tego zapisać/ skompilować (aby powstały błędy), bo pojawia się poniższy komunikat:
"Wykonanie polecenia jest niemożliwe.
pdflatex -synctex=1 -interaction=nonstopmode %.tex"

Nie mam pojęcia o co chodzi.
szw1710

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: szw1710 »

Ale po jakiej czynności? Wywaleniu MikTeX-a z folderu lokalnego i ponownej instalacji w Program Files?
Tomas_91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 15 lut 2010, o 13:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krosno
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 4 razy

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: Tomas_91 »

Texmaker mam zapisane w: D:Praca_Magisterska exmaker...
MikTex: D:Praca_Magisterskamiktex...

Teraz robię tak:
1) Otwieram Texmaker.
2) Wpisuję przykładowy tekst np.:

Kod: Zaznacz cały

documentclass[11pt,a4paper]{report}
 usepackage[cp1250]{inputenc}
 usepackage[OT4,plmath]{polski}
 usepackage{dotswanted}
usepackage{enumerate}
usepackage{amsmath, amsfonts, amssymb, amsthm}
usepackage{mathabx}
usepackage{graphicx}
usepackage[all]{xy}

ewtheorem{twr}{Twierdzenie}

ewtheorem{lem}[twr]{Lemat}
	heoremstyle{definition}

ewtheorem{df}{Definicja}

ewtheorem{pr}{Przykład}
 egin{document}
 
 egin{displaymath}
xymatrix{

a ar[d] ar[dr] ar[drr] ar[ddrrr] & & \

b ar[d] ar[dr] ar[drrr] & car[d] ar[dr] & d \

e&f&g&h

}
end{displaymath}
end{document}
3)Zapisuję w: D:Praca_Magisterska (tam jest zapisany plik "dotswanted").
4)Wciskam przycisk: "szybka kompilacja".
5)Pojawia się komunikat:
"Wykonanie polecenia jest niemożliwe.
pdflatex -synctex=1 -interaction=nonstopmode %.tex".
szw1710

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: szw1710 »

Texmaker pamięta stare ustawienia. Usuń go i przeinstaluj do Program Files. Powinien wykryć instalację MikTeX-a i się dopasować.

Kod: Zaznacz cały

https://www.overleaf.com
świetna alternatywa na kłopoty z konfiguracją i instalacją - kompilator i edytor online. Pozwala na współpracę tym, którym poślesz link do swojego projektu.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22211
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

[Latex] Na Komputerze 1 - OK, na Kumputerze 2 - BŁĘDY

Post autor: a4karo »

Błąd w linii 21 jest oczywisty: \ oznacza złamanie linii. Napisanie po nim pustej linii powoduje, że jego zastosowanie jest bez sensu.
ODPOWIEDZ