Kod: Zaznacz cały
struct nazwa{
int a;
struct nazwa *j;
};
tzn. że jezeli utworze zmienną "a" typu "struct nazwa"
Kod: Zaznacz cały
struct nazwa a;
Kod: Zaznacz cały
struct nazwa{
int a;
struct nazwa *j;
};
Kod: Zaznacz cały
struct nazwa a;
Kod: Zaznacz cały
struct nazwa s1;
s1.j = null; //moim zdaniem lepiej niz zostawic niezainicjalizowane
s1.a = 0;
struct nazwa s2;
s2.j = &s1 //teraz s2.j wskazuje na s1
s2.a = 0 //inicjalizuje, bo nieinicjalizowanie zmiennych to zly nawyk
Kod: Zaznacz cały
struct nazwa s1;
s1.a = 0;
s1.j = &s1; //w tym momencie wskaźnik s1.j wskazuje na obiekt, w którym sie znajduje