[Gramatyki] Opis języka

turson
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 31 maja 2015, o 13:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: pl
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

[Gramatyki] Opis języka

Post autor: turson »

\(\displaystyle{ L_1= \{ A \in \{a,b\}^* : 2 \nmid |A| \text{ i przedrostkiem A jest a }\}
\\ L_2 = PPALINDROMY}\)

PPALINDROMY = parzyste palindromy

Mam opisać generującą język \(\displaystyle{ L_1 \cdot L_2}\) gramatykę bezkontekstową. Nie wiem jak to zrobić
Afish
Moderator
Moderator
Posty: 2828
Rejestracja: 15 cze 2008, o 15:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Seattle, WA
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 356 razy

[Gramatyki] Opis języka

Post autor: Afish »

Czym jest u Ciebie mnożenie \(\displaystyle{ \cdot}\) ?
turson
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 36
Rejestracja: 31 maja 2015, o 13:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: pl
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

[Gramatyki] Opis języka

Post autor: turson »

Złożenie
Afish
Moderator
Moderator
Posty: 2828
Rejestracja: 15 cze 2008, o 15:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Seattle, WA
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 356 razy

[Gramatyki] Opis języka

Post autor: Afish »

No to zacznij od gramatyk dla poszczególnych języków.
ODPOWIEDZ