Prosze o pomoc!!! Mam dwa zadania na jutro!!!!!!
1. Napisz funkcje, ocena która dla parametrów całkowitych zwraca ocene słownie tzn, 1-ndst,2-dop, ale np 0 lub - 7 nie ma takiej oceny. Chodzi mi o program do pascala
2. Zapisac funkcje, która obliczy wartosc f(x)= x^{2} dla x epsilon (0;10)
f(x)= x^{3} dla epsilon (11;15)
f(x)= frac{x^{2}+1/{x} dla epsilon (16;20)
f(x)= x dla reszty oczywiscie x epsilon C
Te wszystkie zadania miałem na temacie instrukcja wielokrotnego wyboru - Case of
Z gorydzieki za pomoc!!!
zadania z pascala - instrukcja case
-
- Użytkownik
- Posty: 1179
- Rejestracja: 21 cze 2004, o 00:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: krk
- Pomógł: 9 razy
zadania z pascala - instrukcja case
pisz konkretne tematy (ten poprawilem) i nie pisz dwa razy tego samego watku :]
-
- Użytkownik
- Posty: 1179
- Rejestracja: 21 cze 2004, o 00:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: krk
- Pomógł: 9 razy
zadania z pascala - instrukcja case
co do zadania...
napisz z czym masz konkretnie problem ... bo zadanie samo w sobie nie wyglada na skomplikowane...
napisz z czym masz konkretnie problem ... bo zadanie samo w sobie nie wyglada na skomplikowane...
-
- Użytkownik
- Posty: 18
- Rejestracja: 24 gru 2004, o 20:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: azerbejdzan
zadania z pascala - instrukcja case
jesli dobrze pamietam instrukcja case of jest opisywana dobrze w kazdej ksiazce o pascalu nie rozumiem w czym problem, zadania sa trywialne