[C++] Słowa w wspak

robertos18
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 423
Rejestracja: 6 paź 2014, o 20:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Torun
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 2 razy

[C++] Słowa w wspak

Post autor: robertos18 »

Napisałem taki programik :

Kod: Zaznacz cały

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{
    string a;
    cin >> a;
    string b=a;
    int n=a.length();
    int j=n-1;
    for(int i=0;i<n;i++)
    { a.at(j)=b.at(i);
    j--;
    }
    cout <<a;



    return 0;
}
Czy moge zrobic identyczny efekt za pomoca dwoch petli ?

-- 17 mar 2015, o 00:54 --

Juz sobie poradzilem -.-
Ostatnio zmieniony 17 mar 2015, o 10:05 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
spartanPAGE
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 5 mar 2015, o 21:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bielsko Biała

[C++] Słowa w wspak

Post autor: spartanPAGE »

Po jakiego czorta 2 pętle?

Kod: Zaznacz cały

cout << string(str.rbegin(), str.rend());
robertos18
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 423
Rejestracja: 6 paź 2014, o 20:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Torun
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 2 razy

[C++] Słowa w wspak

Post autor: robertos18 »

juz sobie poradzilem,napisalem
ODPOWIEDZ