[Teoria złożoności] Asymptotyczna pesymistyczna złożoność

aGabi94
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 230
Rejestracja: 5 mar 2014, o 18:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 60 razy

[Teoria złożoności] Asymptotyczna pesymistyczna złożoność

Post autor: aGabi94 »

Mam dany algorytm wstawiający liczby całkowite dodatnie zapisane w tablicy t[n] niemalejąco względem reszty z dzielenia przez 100.

Kod: Zaznacz cały

wstaw(int n,int *t)
{int v[100];
int i,j,k;
for(i=0;i<100;i++)
v[i]=0;
for(i=0;i<n;i++)
v[t[i]%100]++;
j=0;
k=0;
while(j<n)
{while(v[k]-->0)
t[j++]=k;
k++;
}
}
Mam obliczyć asymptotyczną pesymistyczną złożoność algorytmu tablicy o 12 elementach.Prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2015, o 09:58 przez aGabi94, łącznie zmieniany 2 razy.
Gouranga
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1590
Rejestracja: 16 maja 2013, o 17:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Trójmiasto
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 246 razy

[Teoria złożoności] Asymptotyczna pesymistyczna złożoność

Post autor: Gouranga »

może na początek wstaw kod jak należy, wtedy pogadamy
ODPOWIEDZ