Witam, za zadanie mialem napisac prostu program do liczenia tabliczki mnozenia, przy uzyciu petli: for, while i do...while. Jednak program nie kompiluje sie, wyskakuje, ze potrzebny jest
) przed
; w 10 i 17 linijce. Czy widzi ktoś tu błąd?
Kod: Zaznacz cały
#include <stdio.h>
main()
{
int i;
for(i=1;i<8;i++)
{printf ("kwadrat liczby %d=%d
",i, i*i);
}
while(i=8;i<15;i++) {
printf("kwadrat liczby %d=%d
",i, i*i);
}
do
{
printf ("kwadrat liczby %d=%d
",i, i*i);
} while (i=15;i<21;i++);
}
Ostatnio zmieniony 7 sty 2015, o 22:37 przez
Afish, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.