ma ktoś pomysł jak przyspieszyć działanie programu? Zadaniem jest posortowanie kilku zestawów liczb. Należy użyc sortowania bąbelkowego.
Kod: Zaznacz cały
#include <stdio.h>
int main ()
{
int tab[100001];
int z,o,k,i,j;
int zam1,zam2;
int flaga=0;
scanf ("%d",&z); //wczytuję liczbe zestawów danych
for (o=1;o<=z;o++)
{
scanf ("%d",&k); //wczytuję ile liczb do posortowania
for (i=1;i<=k;i++)
scanf("%d",&tab[i]);
for (i=1;i<=k-1;i++)
{
for (j=1;j<=k-i;j++)
{
if (tab[j] >= tab[j+1])
{
zam1=tab[j];
zam2=tab[j+1];
tab[j]=zam2;
tab[j+1]=zam1;
flaga=1;
}
}
if (flaga==0) break;
}
for (i=1;i<=k;i++)
printf("%d ",tab[i]);
printf("
");
}
return 0;
}