Witam,
Wiem jak używać ONP tylko nie wiem jak wypisać log w tej postaci
Jak przekształcić do postaci onp(postfiksowej):
\(\displaystyle{ \log _{2} \frac{a-b}{c-d}}\)
Odwrotna notacja polska
Odwrotna notacja polska
Ostatnio zmieniony 19 wrz 2014, o 19:54 przez MichalPWr, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.