Kod: Zaznacz cały
#include<conio.h>
#include<stdio.h>
#include<math.h>
#include<stdlib.h>
int A[11][11],B[11][11],C[11][11];
int n,k;
main()
{ void wczytaj1();
void wczytaj2();
void wypelnij();
void suma();
wczytaj1();
wczytaj2();
suma();
wypelnij();
printf("Skonczylem");
getch();
}
void wczytaj1()
{ int i,j;
FILE *plik1;
plik1=fopen("macierz.txt","r");
fscanf(plik1,"%d%d",&n,&k);
for(i=0;i<n;i++)
for(j=0;j<k;j++)
fscanf(plik1,"%d",&A[i][j]);
fclose(plik1);
}
void wczytaj2()
{ int i,j;
FILE *plik3;
plik3=fopen("macierz2.txt","r");
fscanf(plik3,"%d%d",&n,&k);
for(i=0;i<n;i++)
for(j=0;j<k;j++)
fscanf(plik3,"%d",&B[i][j]);
fclose(plik3);
}
void suma()
{ int i,j;
for(i=0;i<n;i++)
for(j=0;j<k;j++)
C[i][j]=A[i][j]+B[i][j];
}
void wypelnij()
{ int i,j;
FILE *plik2;
plik2=fopen("suma.txt","w");
fprintf(plik2,"%d %d",n,k);
for(i=0;i<n;i++)
for(j=0;j<k;j++)
fprintf(plik2,"%d",C[i][j]);
fclose(plik2);
}