Program ma odczytać wyrazy z 'h' i zapisać do pliku.
Kod: Zaznacz cały
#include<conio.h>
#include<stdio.h>
#include<math.h>
#include<string.h>
main()
{void zh();
zh();
printf("skonczylem");
getch();
}
void zh()
{char slowo[20];
int n,i;
n=strlen(slowo);
FILE *plik1,*plik2;
plik1=fopen("slownik.txt","r");
plik2=fopen("zh.txt","w");
while(feof(plik1)==0)
{fscanf(plik1,"%s",slowo);
for(i=0;i<n;i++)
{
if(slowo[i]='h'&&i==0||slowo[i-1]!='c')
fprintf(plik2,"%s",slowo);
}
}
fclose(plik1);
fclose(plik2);
}