[C++] Pusty graf - błąd w kodzie

Awatar użytkownika
południowalolka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 349
Rejestracja: 9 wrz 2007, o 13:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 70 razy
Pomógł: 23 razy

[C++] Pusty graf - błąd w kodzie

Post autor: południowalolka »

Hej, od razu na wstępię przyznam że jestem osobą początkującą. Chciałam napisać klasę graf, która na początku będzie wypełniać tablicę zerami (będzie tworzyć pusty graf o n wierzchołkach) i mam jakiś błąd bo zawiesza mi się program.
Z góry dzięki za wskazanie błędu!

Kod:

Kod: Zaznacz cały

class Graf {
public:
	Graf(int n); // tworzy graf o n wierzchołkach ponumerowanych od 1 do n
private:
	int rozmiar;
	int **tab;
};

Graf::Graf(int n) {
	rozmiar=n;
	for(int i=;i<rozmiar;i++){
		for(int j=0; j<rozmiar; j++){
			tab[i][j]=0;
		}
	}
}

void Graf::wypisz () {
	for(int i=0;i<rozmiar;i++){
		for(int j=0; j<rozmiar; j++){
			cout<<tab[i][j]<<endl;
		}
	
	}
}



int main() {
	Graf p(5);
	p.wypisz();
}
Ostatnio zmieniony 4 lip 2014, o 21:50 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Stosuj tagi.
Afish
Moderator
Moderator
Posty: 2828
Rejestracja: 15 cze 2008, o 15:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Seattle, WA
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 356 razy

[C++] Pusty graf - błąd w kodzie

Post autor: Afish »

Pomijając fakt niemożności skompilowania podanego kodu, nigdzie nie alokujesz pamięci dla tablicy.
ODPOWIEDZ