[Teoria złożoności] Dla funkcji podaj oszacowania

gosiak5321
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 14 sty 2014, o 19:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 7 razy

[Teoria złożoności] Dla funkcji podaj oszacowania

Post autor: gosiak5321 »

Dla funkcji zmiennej naturalnej

\(\displaystyle{ f(n) = \frac{3n}{ \sqrt{n^{2} + 2} - n} + n((\ln n)^{2} \cdot n + 1)}\)

podaj i uzasadnij oszacowania \(\displaystyle{ O}\), \(\displaystyle{ \Omega}\), \(\displaystyle{ \Theta}\).
Ostatnio zmieniony 23 cze 2014, o 07:57 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ