[Algorytmy] Dowód poprawności algorytmu.

peterek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 7 cze 2009, o 23:20
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 7 razy

[Algorytmy] Dowód poprawności algorytmu.

Post autor: peterek »

Jak dowieść poprawność poniższego algorytmu metodą niezmienników?
Z góry dziękuję za pomoc.

Kod: Zaznacz cały

i = 1;
s = 1;

while(i<=n)
{
    s = s * i;
    i++;
}
Ostatnio zmieniony 23 cze 2014, o 07:56 przez Afish, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Brak tagów [code].
Awatar użytkownika
jarzabek89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1337
Rejestracja: 11 lis 2007, o 21:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 181 razy

[Algorytmy] Dowód poprawności algorytmu.

Post autor: jarzabek89 »

Żeby cokolwiek udowadniać trzeba wiedzieć co dany algorytm ma robić, a tutaj tego nie ma.
ODPOWIEDZ