[Scilab] Wielomiany, miejsca zerowe

malum
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 30 sty 2014, o 17:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kielce

[Scilab] Wielomiany, miejsca zerowe

Post autor: malum »

Witam, mam pytanie, jak zdefiniować taki wielomian \(\displaystyle{ w_1=1-x^{354}}\) oraz dla \(\displaystyle{ x=[2,3]}\) jak znaleźć wielomian \(\displaystyle{ W(x)=0}\)? I jak odnaleźć miejsca zerowe funkcji za pomocą fsolve albo bisekcji?
Ostatnio zmieniony 30 sty 2014, o 19:42 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ