[C++] Sortowanie z wartownikiem

spammer
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 174
Rejestracja: 15 sty 2009, o 17:28
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 40 razy
Pomógł: 12 razy

[C++] Sortowanie z wartownikiem

Post autor: spammer »

Hej

Mam tu kodzik do sortowania z wartownikiem (wartownik ustawiony z lewej strony).

Kod: Zaznacz cały

void sort14(int tab[], int size)
{

    for(int j=size-1;j>=0;j++)
    {
    int pom=tab[j];
    tab[size-2]=tab[j];
    int i=j-1;
    while(pom<tab[i]&& i>=0)
    {
        tab[i+1]=tab[i];
        i--;
    }
    tab[i+1]=pom;
    }
}
Mógłby ktoś przerobić tak, aby stał od prawej strony ?:)

Z góry dzięki
Awatar użytkownika
Yankes4
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 19 mar 2013, o 18:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

[C++] Sortowanie z wartownikiem

Post autor: Yankes4 »

Nie wiem jak Tobie, ale mi program z tą funkcją nie chce się kompilować
spammer
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 174
Rejestracja: 15 sty 2009, o 17:28
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 40 razy
Pomógł: 12 razy

[C++] Sortowanie z wartownikiem

Post autor: spammer »

Hey hey

Mi tam działał. Już sobię nawet z problemem poradziłem, także temat do zamknięcia :p

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ