Ranga operatorów w ONP

tukanik
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1054
Rejestracja: 8 paź 2012, o 23:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 696 razy

Ranga operatorów w ONP

Post autor: tukanik »

Cześć
Jaką krotność mają następując operatory w ujęciu ONP:
\(\displaystyle{ \log_2(7)\\
\sin(12x + 12y)\\
\max (2,34,5)\\
\max(3,4)\\
\sqrt{321} \\
\sqrt[6]{454} \\}\)

Jak powinno wyglądać to w ONP:
\(\displaystyle{ \frac{\max(k, w)}{\min(1, 4, n)}}\)
Ostatnio zmieniony 21 sty 2014, o 16:11 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ