Witam,
Nie wiem czy do końca rozumiem zagadnienie arytmetyki f-l, jeśli mam za zadanie wypisać wszystkie dodatnie liczby z fl(3,2,2) to będzie wyglądać tak:
1.
\(\displaystyle{ 0|00|00 = (-1)^{0}*3^{0}*0 = 0}\)
\(\displaystyle{ 0|00|01 = (-1)^{0}*3^{0}*( (\frac{1}{3})^{-2} ) = \frac{1}{9}}\)
\(\displaystyle{ 0|00|10 = (-1)^{0}*3^{0}*( (\frac{1}{3})^{-1} ) = \frac{1}{3}}\)
\(\displaystyle{ 0|00|11 = (-1)^{0}*3^{0}*( (\frac{1}{3})^{-1} + (\frac{1}{3})^{-2} ) = \frac{4}{9}}\)
\(\displaystyle{ 0|01|00 = (-1)^{0}*3^{1}*0 = 0}\)
\(\displaystyle{ 0|01|01 = (-1)^{0}*3^{1}*( (\frac{1}{3})^{-2} ) = \frac{1}{3}}\)
\(\displaystyle{ 0|01|10 = (-1)^{0}*3^{1}*( (\frac{1}{3})^{-1} ) = 1}\)
\(\displaystyle{ 0|01|11 = (-1)^{0}*3^{1}*( (\frac{1}{3})^{-1} + (\frac{1}{3})^{-2} ) = \frac{12}{9}}\)
\(\displaystyle{ 0|10|00 = (-1)^{0}*3^{3}*0 = 0}\)
\(\displaystyle{ 0|10|01 = (-1)^{0}*3^{3}*( (\frac{1}{3})^{-2} ) = 3}\)
\(\displaystyle{ 0|10|10 = (-1)^{0}*3^{3}*( (\frac{1}{3})^{-1} ) = 9}\)
\(\displaystyle{ 0|10|11 = (-1)^{0}*3^{3}*( (\frac{1}{3})^{-1} + (\frac{1}{3})^{-2} ) = 12}\)
\(\displaystyle{ 0|11|00 = (-1)^{0}*3^{4}*0 = 0}\)
\(\displaystyle{ 0|11|01 = (-1)^{0}*3^{4}*( (\frac{1}{3})^{-2} ) = 9}\)
\(\displaystyle{ 0|11|10 = (-1)^{0}*3^{4}*( (\frac{1}{3})^{-1}) = 27}\)
\(\displaystyle{ 0|11|11 = (-1)^{0}*3^{4}*( (\frac{1}{3})^{-1} + (\frac{1}{3})^{-2} ) = 36}\)
I teraz powinno jeszcze być to samo tylko że:
2.
\(\displaystyle{ 0|00|00}\)
\(\displaystyle{ 0|00|02}\)
\(\displaystyle{ 0|00|20}\)
\(\displaystyle{ 0|00|22}\)
\(\displaystyle{ 0|02|00}\)
\(\displaystyle{ 0|02|02}\)
\(\displaystyle{ 0|02|20}\)
\(\displaystyle{ 0|02|22}\)
\(\displaystyle{ 0|20|00}\)
\(\displaystyle{ 0|20|02}\)
\(\displaystyle{ 0|20|20}\)
\(\displaystyle{ 0|20|22}\)
\(\displaystyle{ 0|22|00}\)
\(\displaystyle{ 0|22|02}\)
\(\displaystyle{ 0|22|20}\)
\(\displaystyle{ 0|22|22}\)
Czy poprawnie rozwiązałem 1. ? Oraz jak powinny wyglądać obliczenia dla 2. ?