[Algorytmy] Schemat blokowy sumy tablic

Krzy222
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 8 sty 2014, o 10:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Łódź

[Algorytmy] Schemat blokowy sumy tablic

Post autor: Krzy222 »

hej! mam do stworzenia taki o to algorytm:
dane są dwie tablice A i B ( n-elementowa i m-elementowa)
o elementach będących liczbami naturalnymi. Tablice są uporządkowanych niemalejąco. Proszę
wyznaczyć liczbę elementów należących do AUB (suma zbiorów tzn. każdy element może wystąpić
Jednokrotnie). Wskazana złożoność liniowa.
Np. A={1,2,2,3,3,5,8}, B={1,3,4,8,9,10}, AUB ={1,2,3,4,5,8,9,10}, więc szukana liczba to 8.
I teoretycznie wiem jak powinien działać.. tzn. powinienem chyba stworzyć tablice jakąś np C, która będzie reprezentować sumę tego AiB. C jest puste. I biorę poklei elementy z A, potem z B.. jeżeli istnieje juz w C to olewam, jesli nie to dopisuje. tylko jak to narysować to nie wiem. Nie wiem jak narysować pętlę sprawdzania... i nie wiem jak ostatecznie wyświetlić wielkość tego zbioru jako wynik. Jeżeli ktoś byłby w stanie pomóc będę wdzięczny-- 9 sty 2014, o 12:15 --Jednak udało mi się samodzielnie ustalić jak to narysować wystarczyło pomyśleć... wbrew pozorom nie było takie trudne.
ODPOWIEDZ