[PHP] Dodawanie zmiennych

Samlor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 27 kwie 2013, o 20:35
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 45 razy
Pomógł: 1 raz

[PHP] Dodawanie zmiennych

Post autor: Samlor »

Jeżeli $i=3 i $k=7 to jaki będzie wynik po $k += $i ?
Ostatnio zmieniony 18 gru 2013, o 18:38 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

[PHP] Dodawanie zmiennych

Post autor: Chromosom »

Operacja ta jest innym sposobem zapisania

Kod: Zaznacz cały

$k=$k+$i
Samlor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 27 kwie 2013, o 20:35
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 45 razy
Pomógł: 1 raz

[PHP] Dodawanie zmiennych

Post autor: Samlor »

no tak, to akurat wiem czyli: wynik będzie jaki ? \(\displaystyle{ 7+2 \cdot 3}\) ?
Ostatnio zmieniony 18 gru 2013, o 17:57 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

[PHP] Dodawanie zmiennych

Post autor: Chromosom »

Dodawanie zostanie wykonane tylko jednokrotnie, chyba że cały kod znajduje się wewnątrz pętli.
Samlor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 27 kwie 2013, o 20:35
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 45 razy
Pomógł: 1 raz

[PHP] Dodawanie zmiennych

Post autor: Samlor »

Czyli jaki będzie wynik ? Po prostu 10 ?
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

[PHP] Dodawanie zmiennych

Post autor: Chromosom »

Zgadza się.
ODPOWIEDZ