[Algorytmy] Schemat blokowy, algorytm

fejsbukowicz1916
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 47
Rejestracja: 4 gru 2011, o 16:41
Płeć: Mężczyzna

[Algorytmy] Schemat blokowy, algorytm

Post autor: fejsbukowicz1916 »

Mam następujący układ trzech równań (\(\displaystyle{ y}\)):

\(\displaystyle{ \frac{\sqrt{ x^{3} - 8}}{8 - 3x}}\) dla \(\displaystyle{ x \ge 2 \wedge x \neq \frac{8}{3}}\)

\(\displaystyle{ \frac{ x^{3} - 8 }{8 - 3x}}\) dla \(\displaystyle{ x < 2}\)

\(\displaystyle{ -1}\) dla \(\displaystyle{ x = \frac{8}{3}}\)

I muszę z tego stworzyć schemat blokowy - stablicować całą funkcję \(\displaystyle{ y}\) opisaną powyższym wzorem. Liczba danych musi być większa niż cztery. Określić ile wśród obliczonych elementów \(\displaystyle{ y}\) jest niewiększych od zadanej wartości. Obliczyć ich sumę i określić w wynikach, czy jest ich więcej niż \(\displaystyle{ 70 \%}\) danych liczb i czy takowe liczby w ogóle istnieją?

-- 9 gru 2013, o 23:23 --

Pomoże ktoś? -- 10 gru 2013, o 19:40 --Pomoże ktoś?
Ostatnio zmieniony 7 gru 2013, o 22:49 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ