Przykładowo:
Kod: Zaznacz cały
(wejście)
Pierwszy wyraz>>lato
l. testów>>3
Następny wyraz>>atlo
Następny wyraz>>armata
Następny wyraz>>tloa
(wyjście)
TAK
NIE
TAK
Jeżeli ktoś mógłby mi podpowiedzieć co z tym zrobić, szczególnie żeby program sprawdzał czy wyraz jest anagramem, będę wdzięczny. Jeżeli chodzi o te wyniki to wydaje mi się, że brakuje gdzieś dodatkowej pętli for, ale też nie mogę tego rozgryźć.
tutaj kod do programu:
Kod: Zaznacz cały
#include <iostream>
#include <cstring>
using namespace std;
bool sprawdz (string s1, string s2)
{
int dl=s1.size();
if (dl!=s2.size()) return false;
else
{
int T1[2]={0, 0}, T2[2]={0, 0};
for (int i=0;i<dl;i++)
{
if (s1[i]=='X') T1[0]++;
else T1[1]++;
if (s2[i]=='X') T2[0]++;
else T2[1]++;
}
for (int i=0;i<2;i++)
if (T1[i]!=T2[i]) return false;
}
return true;
}
int main()
{
string s1, s2;
int ile;
cout<<"Podaj pierwszy wyraz: ";
cin>>s1;
cout<<"Podaj liczbe testow: ";
cin>>ile;
for(int anagram=1;anagram<=ile;anagram++)
{
cout<<"Podaj kolejny wyraz: ";
cin>>s2;
if (sprawdz(s1,s2)) cout<<"\nTAK"<<endl;
else cout<<"\nNIE"<<endl;
}
return 0;
}