[Java][Android] Sockety, połączenie

Awatar użytkownika
piti-n
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 534
Rejestracja: 24 gru 2010, o 22:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wroclaw
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 45 razy

[Java][Android] Sockety, połączenie

Post autor: piti-n »

Mam taki problem że moja aplikacja po wciśnięciu przycisku wyłącza sie zamiast łączyć z serwerem na komputerze. Oto kod z Androida

Kod: Zaznacz cały

package com.android.multiplay;

import java.io.BufferedWriter;
import java.io.IOException;
import java.io.OutputStreamWriter;
import java.io.PrintWriter;
import java.net.InetAddress;
import java.net.Socket;
import java.net.UnknownHostException;

import android.os.Bundle;
import android.app.Activity;
import android.content.Context;
import android.content.DialogInterface.OnClickListener;
import android.view.Menu;
import android.view.View;
import android.widget.Button;
import android.widget.EditText;
import android.widget.Toast;

public class MainActivity extends Activity {

	Button button;
	Context context;
	EditText IP, Port;
	Socket socket;

	protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
		super.onCreate(savedInstanceState);
		setContentView(R.layout.activity_main);
		context = getApplicationContext();
		button = (Button) findViewById(R.id.buttonactivity1);
		IP = (EditText) findViewById(R.id.IPeditText);
		Port = (EditText) findViewById(R.id.Porteditnumber);
		
		button.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
			public void onClick(View v) {
				// Sprawdzanie czy pola są puste
				if ((IP.getText().toString().matches(""))
						|| (Port.getText().toString().matches(""))) {
					Toast.makeText(
							context,
							"You must enter the IP and Port for your computer !",
							Toast.LENGTH_LONG).show();
				} else {
					
					try {
						socket = new Socket("89.70.161.69", 4524);
					} catch (UnknownHostException e1) {
						// TODO Auto-generated catch block
						e1.printStackTrace();
					} catch (IOException e1) {
						// TODO Auto-generated catch block
						e1.printStackTrace();
					}

				}

				
				//  miejsce na laczenie sie z serwerem na komputerze i
				 // wywoływanie nowego activity, niedlugo dopisze.
				
			}
		});
	}

	@Override
	public boolean onCreateOptionsMenu(Menu menu) {
		// Inflate the menu; this adds items to the action bar if it is present.
		getMenuInflater().inflate(R.menu.main, menu);
		return true;
	}

}

Kod: Zaznacz cały

a to z Serwera na komp

import java.io.DataInputStream;
import java.io.IOException;
import java.io.InputStream;
import java.net.*;
public class glowna {

	/**
	 * @param args
	 * @throws IOException 
	 */
	public static void main(String[] args) throws IOException {
		Socket cos = new Socket();
		ServerSocket serverSocket = new ServerSocket(4524);
		cos =serverSocket.accept();
		System.out.println("połacz");
		InputStream b = cos.getInputStream();
		DataInputStream data = new DataInputStream(b);
		String nplik = data.readUTF();
		
		

	}

}
Proszę o szybką pomoc

Edit: odrazu uprzedzam że w Manifescie dopisałem

Kod: Zaznacz cały

   <uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_WIFI_STATE" /> 
  <uses-permission android:name="android.permission.ACCESS_NETWORK_STATE" /> 
  <uses-permission android:name="android.permission.INTERNET" />
Ostatnio zmieniony 22 paź 2013, o 14:23 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ