[C#] Sortowanie listy jednokierunkowej

marcixe12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 17 lis 2012, o 08:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 7 razy

[C#] Sortowanie listy jednokierunkowej

Post autor: marcixe12 »

witam pomoże mi ktoś w dokonczyć zadanie ?

Kod: Zaznacz cały

using System;
 
namespace lista
{
    public class ElementListy
 
    {
   private ElementListy NowyElement;
 
    public double Wartość;
     public ElementListy Następny;
      public ElementListy(double x)
      {
       Wartość = x;
        Następny = null;
        }
         }
 
          private ElementListy Korzeń;
           int i;
            for(i = 0; i < Tablica.Lenght; i++)
             {
              if(i == 0)
               Korzeń = new ElementListy(Tablica[0]);
               }
                    public ElementListy Nowy;
                     if(x < Korzeń.Wartość)
                      {
                        Nowy = new ElementListy(x);
                         Następny = Korzeń;
                          Korzeń = Nowy;
                            Nowy = null;
                              }
                                  public class ElementListy
                                   {
                                     public double Wartość;
                                       public ElementListy Następny;
                                         public ElementListy(double x)
                                           {
                                           Wartość = x;
                                              Następny = null;
                                               }
                           public void DopiszDoListy(double x)
                          if(this.Wartość < x)
                         {
                        if(this.Następny == null)Następny = new ElementListy(x);
                       else
                      {
                     if(Następny.Wartość < x) Następny.DopiszDoListy(x);
                    else
                   {
                  NowyElement = new ElementListy(x);
                NowyElement.Następny = this.Następny;
               Następny = NowyElement;
             NowyElement = null;
   } //end if Następny.Wartość < x
  }//end if this.Następny == null)
 }//end if this.Wartość < x
     if(this.Wartość == x)
    {
   NowyElement = new ElementListy(x);
  NowyElement.Następny = this.Następny;
 this.Następny = NowyElement;
NowyElement = null;
}
Ostatnio zmieniony 3 cze 2013, o 13:37 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Stosuj tagi.
dexter90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 391
Rejestracja: 11 lis 2011, o 09:48
Płeć: Mężczyzna
Pomógł: 32 razy

[C#] Sortowanie listy jednokierunkowej

Post autor: dexter90 »

Nie bo to jest do dupy. I na ŻADNYM forum Ci nie pomogą.
ODPOWIEDZ