[C++] Indeks elementu w dwuwymiarowej tablicy

Majka99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 152
Rejestracja: 20 paź 2012, o 12:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: zgierz
Podziękował: 15 razy

[C++] Indeks elementu w dwuwymiarowej tablicy

Post autor: Majka99 »

Mam do napisania program ktory pokazuje wspolrzedne puktu w tablicy dwuwymiarowej,porgram mam napisany,jednak nie wiem jak zapisac to zeby wyswietlal wlasnie te wspolrzedne punktku

Kod: Zaznacz cały

int main()
{   int tab[3][3];
for(int i=0;i<3;i++)
{
    for(int j=0;j<3;j++)
        cin>>tab[i][j];
}
for(int i=0;i<3;i++)
{
    for(int j=0;j<3;j++)
        cout<<setw(3)<<tab[i][j];
    cout<<endl;


}
cout<<"Podaj element a ja ci podam jego miejsce w macierzy: "<<endl;
int a;
cin>>a;
for(int i=0;i<3;i++)
{
    for(int j=0;j<3;j++)
if(a==tab[i][j])

cout<<"Szukany element jest na miejscu: "<< <<endl;
else
    cout<<"Takiego elementu nie ma w tablicy"<<endl;

}


    return 0;
}
Moglby mi ktos pomoc ?
Ostatnio zmieniony 28 maja 2013, o 22:11 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Ser Cubus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1406
Rejestracja: 6 maja 2012, o 22:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 107 razy
Pomógł: 145 razy

[C++] Indeks elementu w dwuwymiarowej tablicy

Post autor: Ser Cubus »

Kod: Zaznacz cały

cout << "pozycja pkt: x = " << i << " y = " << j;
Majka99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 152
Rejestracja: 20 paź 2012, o 12:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: zgierz
Podziękował: 15 razy

[C++] Indeks elementu w dwuwymiarowej tablicy

Post autor: Majka99 »

Dzieki,chcialam za szybko,i na raz wpisywalam oba indeksy.
Ser Cubus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1406
Rejestracja: 6 maja 2012, o 22:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 107 razy
Pomógł: 145 razy

[C++] Indeks elementu w dwuwymiarowej tablicy

Post autor: Ser Cubus »

nie ma za co
ODPOWIEDZ