[C#] Lista jednokierunkowa dopisywanie usuwanie wyszukiwanie

marcixe12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 17 lis 2012, o 08:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 7 razy

[C#] Lista jednokierunkowa dopisywanie usuwanie wyszukiwanie

Post autor: marcixe12 »

Witam nie mogę sobie poradzić z takim zadaniem może ktoś mi pomóc ?



Napisz klasę służącą do realizacji listy jednokierunkowej. Klasa ma umożliwiać dopisywanie do początku listy oraz do końca listy, wyszukiwanie elementu, usunięcie elementu oraz bezpieczne zlikwidowanie całej listy. Lista przechowuje elementy typu double.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2013, o 08:50 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Ser Cubus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1406
Rejestracja: 6 maja 2012, o 22:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 107 razy
Pomógł: 145 razy

[C#] Lista jednokierunkowa dopisywanie usuwanie wyszukiwanie

Post autor: Ser Cubus »

pokaż co masz
marcixe12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 17 lis 2012, o 08:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 7 razy

[C#] Lista jednokierunkowa dopisywanie usuwanie wyszukiwanie

Post autor: marcixe12 »

Kod: Zaznacz cały

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Text;


namespace Lista_jednokierunkowa
{
    namespace lista1
    {
        class Program
        {
            static void Main(string[] args)
            {
                int x, i;
                double[] tab;

                List<int> lista = new List<int>();
                Console.WriteLine("Podaj wielkość tablicy:");
                string a;
                a = Console.ReadLine();
                x = int.Parse(a) + 1;
                tab = new double[x];
                Random r = new Random();
            
            
            }
            public class ElementListy
            {
            public double Wartość;
            public ElementListy Następny;
            public ElementListy(double x)
            {
           Wartość = x; //Zapamiętanie
           Następny = null; //Wskaźnik = null
       
            
            
            }
          }
         public class ListaNaPoczątku
            {
            public ElementListy Korzeń;
            public ElementListy NowyElement;
            public void Dodaj(double x)
            {
           NowyElement = new ElementListy(x);
           NowyElement.Następny = Korzeń;
           Korzeń = NowyElement;
          }
        }
      }
          
        public bool Szukaj(double x)
        {
        bool wynik;
        wynik = false; //Domyślna wartość!
        if(Wartość == x)wynik = true;
        if((wynik == false) && (Następny != null))
        {
        wynik = Następny.Szukaj(x);
       }
       return wynik;
            
          ElementListy Pomocniczy;
          if(Korzeń.Wartość == x)
           {
        Pomocniczy = Korzeń.Następny;
       Korzeń = null;//Usuwanie z pamięci!!!
      Korzeń = Pomocniczy;
       }  
            
            
            
            
            }
        }
    }

Ser Cubus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1406
Rejestracja: 6 maja 2012, o 22:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 107 razy
Pomógł: 145 razy

[C#] Lista jednokierunkowa dopisywanie usuwanie wyszukiwanie

Post autor: Ser Cubus »

ehh, to jest bardziej podobne do javy niż do c++, więc nie chcę wprowadzać w błąd. Nie mogę pomóc ;/
ODPOWIEDZ