[Algorytmy] Ciąg, matura

kejkun7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 405
Rejestracja: 24 lip 2012, o 23:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: hmm ?
Podziękował: 147 razy
Pomógł: 2 razy

[Algorytmy] Ciąg, matura

Post autor: kejkun7 »

Algorytm z matury podst. Do ocenienia:


1 c)

Kod: Zaznacz cały

Algorytm
Wprowadz k
2.jesli k = 1,2,3 napisz k,ty wyraz =1.zakoncz.

3.  int n =4
4. T[k] tworzymy tablice o dłDugosci k, do niej wprowadzamy
Jako 3. Elementy pierwsze wartosc '1' , tzn. t[0]=t[1]=t[2]=1

Dopoki ( n < k.  +1)
{
Jezeli n mod 2==0

t[n-1] = t[n-2] +t[n-3] +t[n-4]
Else
T[n-1] =t[n-2]
++n
}
6.napisz t[k-1]
Co sadzicie o takim rozwiazaniu? Mozna to uznac
Za algorytm?
myslicie , ze cos takiego jest uznawane na maturze ??
Ostatnio zmieniony 15 maja 2013, o 17:19 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
yta
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 49
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 17:59
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 8 razy

[Algorytmy] Ciąg, matura

Post autor: yta »

Algorytm występuje w postaci listy kroków, albo w postaci schematu blokowego (takich klocków) to co napisałeś to nie jest ALGORYTM ale PSEUDOKOD i to Ci nie przejdzie, pisząc maturę z informatyki powinieneś wiedzieć co to jest algorytm.

Kod: Zaznacz cały

http://www.interklasa.pl/portal/index/s
... e_id=23964
ODPOWIEDZ