[c++] palindrom,suma znakow ASCII=220

kejkun7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 405
Rejestracja: 24 lip 2012, o 23:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: hmm ?
Podziękował: 147 razy
Pomógł: 2 razy

[c++] palindrom,suma znakow ASCII=220

Post autor: kejkun7 »

WItam probuje rozwiazac zadanie 4. z " ... f_pp_2.pdf "

Nie jestem w szczególności pewien kodu co do c) jesli moglby mi ktos napisac czy jest dobrze, czy tez jesli jest zle,
jak to powinno wygladac ? oznaczylem komentarzem //c start podpunktu c. kod c) zle dziala, czemu ?
wypisuje za duzo,

bo spr. z odpowiedzia z cke.
o tutaj:
[a href=" ... del_PP.pdf "]
w razie co jest odpowiedz, ile powinien wypisac.


oto kod :

Kod: Zaznacz cały

 #include<iostream>
#include<fstream>
#include<conio.h>

using namespace std;

int main()
{ fstream plik;
ofstream zapis,zapis2,zapis3;
string napis;
int dlugosc,p=0,n=0,t=0;
bool b;

    plik.open("e:/hasla.txt",ios::in);
zapis.open("e:/zapisssss.txt",ios::out);
zapis2.open("e:/zapisssss2.txt",ios::out);
zapis3.open("e:/zapisssss3.txt",ios::out);

while(plik>>napis){
dlugosc=napis.length();
if (dlugosc%2==0)
    p++;
else  n++;
for(int i=0;i<dlugosc;i++)
{
if  (napis.substr(i,1)   == napis.substr(dlugosc-i-1,1) )
  b=true;
  else { b=false ; break; }
    }
if (b==true)
{
  zapis2<<"palindrom "<<napis<<"
";
}

// c  )
for(int i=0;i<dlugosc;i++)
   if( napis[i] + napis[i+1] ==220 )
 t++ ;
if ( t>0)
   zapis3<<napis<<"
";




}

zapis<<"parzyste"<<p<<"
";
zapis<<"nieparzyste"<<n<<"
";
plik.close();
zapis.close();
return 0;

}

Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

[c++] palindrom,suma znakow ASCII=220

Post autor: miki999 »

Nie zerujesz t po ewentualnym zapisie, więc po pierwszym napotkanym wyrazie każdy kolejny jest zatwierdzany.
kejkun7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 405
Rejestracja: 24 lip 2012, o 23:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: hmm ?
Podziękował: 147 razy
Pomógł: 2 razy

[c++] palindrom,suma znakow ASCII=220

Post autor: kejkun7 »

dzieki wielkie, dobrze, ze tylko takie małe głupstwo
ODPOWIEDZ