Problem z LSFR

Bison
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 117
Rejestracja: 17 sty 2010, o 20:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Podziękował: 5 razy

Problem z LSFR

Post autor: Bison »

Mam problem z zadaniem związanym z LSFR konkretnie chodzi o jego reprezentacje macierzową:
Wiedząc, że
\(\displaystyle{ \left\langle z_{6}, z_{7}, z_{8}, z_{9}, z_{10}, z_{11}, z_{12}, z_{13}, z_{14}, z_{15}, z_{16}, z_{17}, z_{18}\right\rangle = \left\langle 0, 0, 1, 1, 0, 1,0,1,1,1,1,0,0\right\rangle}\) znajdź c(wektor informujacy nas o połączonych komórkach bitowych) oraz klucz \(\displaystyle{ z = \left\langle z_{1}, z_{2}, z_{3}, z_{4}, z_{5}\right\rangle}\).

Z góry dziękuję za pomoc!
witekkq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 145
Rejestracja: 16 lis 2007, o 09:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gniezno
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 27 razy

Problem z LSFR

Post autor: witekkq »

a jakiej długości jest LSFR?
ODPOWIEDZ