[Java] Zapis do tablicy

nowik1991
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 268
Rejestracja: 12 lis 2011, o 23:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: o-o
Podziękował: 23 razy

[Java] Zapis do tablicy

Post autor: nowik1991 »

Witam mam obserwatora ktory dostaje liczby(z watku) i chcialbym aby je zapisywal do tablicy... pomoze ktos? Narazie zrobilem tak:

Kod: Zaznacz cały

public class Obserwator implements Observer {

    
Obserwator2 [] tab = new Obserwator[100];


    @Override
    public void update(Observable o, Object arg) {
        
        
        for(int i=0;i<tab.length;i++)
        {
            tab[i]=new Obserwator();
        }
        
        wypis();
        
    }
    
    public void wypis()
    {
        for(int i=0;i<tab.length;i++)
        {
            System.out.print(tab[i]);
        }
    }

   
    
}
Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 3 mar 2013, o 19:23 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Taguj tematy.
pawellogrd
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 844
Rejestracja: 19 lis 2009, o 15:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 121 razy
Pomógł: 156 razy

[Java] Zapis do tablicy

Post autor: pawellogrd »

Możesz jakoś więcej wyjaśnić? Co ma robić metoda update, czym są jej argumenty? Observable o to jest jakiś obserwator, od którego należy pobierać liczby? Czym jest Object arg? Ogólnie opisz coś więcej, bo zbyt pobieżnie wyjaśniasz sprawę.
ODPOWIEDZ