Proszę o sprawdzenie czy funkcja wstawiania nowego elementu do drzewa jest poprawna:
Kod: Zaznacz cały
void wstaw(wezel*&korzen,int x)
{
if(korzen==NULL)
{
wezel*nowy=new wezel;
nowy->elem=x;
nowy->lewy=NULL;
nowy->prawy=NULL;
return;
}
if(korzen->elem>x)
wstaw(korzen->lewy,x);
else if(korzen->elem<x)
wstaw(korzen->prawy,x);
else return;
}
Błąd występuje w wierszu 11 przy kompilacji programu.
Ostatnio zmieniony 26 sty 2013, o 14:36 przez
Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.