[Systemy liczbowe] Liczby dziesiętne na binarne

2mona2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 17 sty 2013, o 19:28
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: szczecin

[Systemy liczbowe] Liczby dziesiętne na binarne

Post autor: 2mona2 »

witam
czy może ktoś krok po kroku napisać mi jak wkleić ten oto program w visualbasic tak żeby zadziałał
Jest to program do zamiany liczb dziesiętnych na liczby binarne.Z góry dziękuje

Kod: Zaznacz cały

Public Class Form1
Public Function DecimalToBinary(ByVal DecimalNum As Long) As String
Dim tmp As String
Dim n As Long
n = DecimalNum
tmp = Trim(Str(n Mod 2))
n = n  2
Do While n <> 0
tmp = Trim(Str(n Mod 2)) & tmp
n = n  2
Loop
DecimalToBinary = tmp
End Function
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim a, wynik As Integer
a = TextBox1.Text
wynik = DecimalToBinary(a)
Label1.Text = wynik
End Sub
End Class
Ostatnio zmieniony 18 sty 2013, o 10:53 przez Afish, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ