[Excel] Obliczenie wyniku mając wzór i parametry

zagert99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 16 sty 2013, o 19:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Chiny

[Excel] Obliczenie wyniku mając wzór i parametry

Post autor: zagert99 »

Witam ! O to moje zadanie i za chy nie wiem jak to rozwiązać . Pomóżcie !

Wzór:

\(\displaystyle{ y \frac{Ax+Bx ^{2} }{C \sqrt{x}+ De ^{-x} }}\)


\(\displaystyle{ \begin{matrix}
x&a&b&c&d&e\\\hline
0&19&7&1992&6&2,73\\
1&19&7&1992&6&2,73\\
2&19&7&1992&6&2,73\\
3&19&7&1992&6&2,73\\
4&19&7&1992&6&2,73\\
5&19&7&1992&6&2,73\\
6&19&7&1992&6&2,73\\
7&19&7&1992&6&2,73\\
8&19&7&1992&6&2,73\\
9&19&7&1992&6&2,73\\
\end{matrix}}\)
Ostatnio zmieniony 17 sty 2013, o 09:47 przez Althorion, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [latex] [/latex]. Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Awatar użytkownika
Althorion
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4541
Rejestracja: 5 kwie 2009, o 18:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 662 razy

[Excel] Obliczenie wyniku mając wzór i parametry

Post autor: Althorion »

A jaka jest treść, polecenie, cokolwiek? Bo pokazałeś zbiór i jakąś tabelkę, nie bardzo wiadomo jak związaną ze wzorem.
zagert99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 16 sty 2013, o 19:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Chiny

[Excel] Obliczenie wyniku mając wzór i parametry

Post autor: zagert99 »

Właśnie nie podano nam polecenia, ale chodzi o to aby podstawić do wzoru dane. Obliczam to, ale nic mi nie wychodzi:(-- 16 sty 2013, o 23:17 --Mogą być tylko wyniki. Proszę o pomoc....
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

[Excel] Obliczenie wyniku mając wzór i parametry

Post autor: miki999 »

Takie rzeczy to w excelu się robi.
To co masz w tabeli pod \(\displaystyle{ x}\) wstawiasz we wzorze pod \(\displaystyle{ x}\)- resztę zmiennych tak samo. Wynik jest odpowiedzią.
ODPOWIEDZ