Napisz funkcję, która oblicza z zadaną dokładności przybliżenie funkcji \(\displaystyle{ f(x)=e^{x}}\) korzystając z jej roziwnięcia w szereg Taylor'a.
\(\displaystyle{ e^{x}= \sum_{i=0}^{n} \frac{x^{i}}{i!}}\)
Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, proszę o wskazówki..
[Matlab] Oblicz eksponentę korzystając z szeregu Taylora
-
- Użytkownik
- Posty: 40
- Rejestracja: 25 lis 2012, o 00:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 12 razy
[Matlab] Oblicz eksponentę korzystając z szeregu Taylora
Ostatnio zmieniony 4 gru 2012, o 13:39 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.
Powód: Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.