[C++] elementy tablicy do innej tablicy

Awatar użytkownika
Peter Zof
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 585
Rejestracja: 30 cze 2012, o 16:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa (MIMUW) / Pułtusk
Podziękował: 88 razy
Pomógł: 66 razy

[C++] elementy tablicy do innej tablicy

Post autor: Peter Zof »

Cześć! Mam do napisania taki program. Podajemy ilość testów(t) dla każdej liczby testów liczba powtórzeń(n). Chodzi o to że:

Kod: Zaznacz cały

t=3;
 n=2 /*będe sumował dwie liczby.
  a[0]=...
  a[1]=...
 n=1
  a[0]=...
 n=4
  a[0]=...
  a[1]=...
  a[2]=...
  a[3]=...
/*po podaniu liczb program ma zsumować podane liczby, czyli w pierwszej linii wydruku:
a[0]+a[1]
a[0]
a[0]+a[1]+a[2]+a[3]
Mój program sumuje liczby...jednak musi wypisać wyniki po podaniu wszystkich liczb. Problem polega na tym, że gdy chcę wypisać zsumowane liczby to do tablicy (która przetrzymuje sumy) zapisuje się ostatnia suma. Wie ktoś jak to zrobić?

@EDIT

Już rozwiązałem ten problem Wystarczyło dać tablicę dynamiczną poza pętle for (:
Ostatnio zmieniony 12 lis 2012, o 21:39 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ