Nie mam pojęcia jak to zrobić. Powiedziano mi, że mogę użyć czterech zagnieżdżonych pętli for ale kompletnie nie wiem jak to w praktyce powinno wyglądać.
Czy mogę liczyć na jakąś podpowiedź? Czy dojście do metody jak taki program napisać jest trudne czy tylko ja mam taki problem?-- 25 paź 2012, o 21:57 --Edit: Akurat jak założyłem temat to udało mi się zrobić ten program. Skoro jednak założyłem ten temat to zapytam się o to czy program algorytmicznie jest poprawny. Kod wygląda tak:
Kod: Zaznacz cały
int i = 0;
int j = 0;
int k = 0;
int l = 0;
for (i = 97; i <= 99; i++)
{
for (j = 97; j <= 99; j++)
{
for (k = 97; k <= 99; k++)
{
for(l = 97; l <= 99; l++)
{
printf("%c", i);
printf("%c", j);
printf("%c", k);
printf("%c", l);
printf("
");
}
}
}
}