[TPI] Wyznaczyć złożoność obliczeniową

Matej91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 178
Rejestracja: 6 sty 2012, o 00:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 24 razy

[TPI] Wyznaczyć złożoność obliczeniową

Post autor: Matej91 »

Wyznaczyć złożoność obliczeniową następującego fragmentu kodu (złożoność funkcji foo_fnc nie jest znana):

Kod: Zaznacz cały

for (i=0;i<n;i++)
{
     x=t[i];
     if (x < 10)
     {
       for (j=n;j>0;j  )
       {
           foo_fnc(t[i])
        }
      }
  else
    t[i] = 0
}
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania
Matej91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 178
Rejestracja: 6 sty 2012, o 00:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zielona Góra
Podziękował: 24 razy

[TPI] Wyznaczyć złożoność obliczeniową

Post autor: Matej91 »

Naprawdę nikt nie potrafi pomóc? Przydały by się jakieś wskazówki jak się za to zabrać, bo ja kompletnie nie mam pojęcia...
royas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 363
Rejestracja: 24 sie 2012, o 09:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Cieszyn
Pomógł: 80 razy

[TPI] Wyznaczyć złożoność obliczeniową

Post autor: royas »

Możliwe, że masz błąd w kodzie. Ten program może się nigdy nie zatrzymać. Zobacz na wewnętrzny "for".
ODPOWIEDZ