[C++] Funkcja polygon

KillerQueen_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 19 lut 2011, o 21:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Biegun Północny

[C++] Funkcja polygon

Post autor: KillerQueen_ »

Witam!
Mam problem z funkcją Polygon w C++ Builder 6 i jej wykorzystaniem w jakiejkolwiek pętli. Mam do narysowania płotek i jedyne co mi rysuje, to jeden szczebelek. Jak mam naprawić ten kod:

Kod: Zaznacz cały

TPoint Pt[5];

	Pt[0] = Point(0, 401);
	Pt[1] = Point(0, 351);
	Pt[2] = Point(15, 336);
	Pt[3] = Point(30, 351);
	Pt[4] = Point(30, 401);
	Canvas->Polygon(Pt, 5);
int a=0;
int b=401;
int c=30;
int d=351;
int e=15;
int f=336;
do{
TPoint Pt[5];

	Pt[0] = Point(a, b);
	Pt[1] = Point(a, d);
	Pt[2] = Point(e, f);
	Pt[3] = Point(c, d);
	Pt[4] = Point(c, b);
a=a+20;
b=b+20;
c=c+20;
d=d+20;
e=e+20;
f=f+20;
	Canvas->Polygon(Pt, 5);} while(d<913)
Ostatnio zmieniony 12 paź 2012, o 22:54 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
abc666

[C++] Funkcja polygon

Post autor: abc666 »

I sami mamy sobie znaleźć z jakich bibliotek korzystasz?
KillerQueen_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 97
Rejestracja: 19 lut 2011, o 21:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Biegun Północny

[C++] Funkcja polygon

Post autor: KillerQueen_ »

I sama sobie poradziłam, dziękuję za uwagę.
ODPOWIEDZ